
Maybach-Motorenbau GmbH a fost fondată de Wilhelm Maybach si fiul său Karl Maybach în calitate de administrator, pe 23 martie 1909. Compania a fost inițial o filială a Luftschiffbau Zeppelin / GmbH și a fost cunoscută sub numele de „Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH” (Airship Engine Company) până în 1918. Astăzi, marca este deținută de Daimler AG cu sediul în Stuttgart.
Maybach are rădăcini istorice prin implicarea lui Wilhelm Maybach, care a fost directorul tehnic al Daimler-Motoren-Gesellschaft. Compania a dezvoltat inițial și a fabricat motoare diesel și pe gaz pentru Zeppelin, și apoi pentru utilaje feroviare. Compania a construit pentru prima dată o mașină experimentală în 1919, prima mașină cu primul model de producție prezentată doi ani mai târziu la Salonul Auto de la Berlin. Între 1921 și 1940, compania a produs diferite vehicule clasice opulente. Compania a continuat, de asemenea, să construiască motoare diesel de mare tonaj pentru scopuri marine și feroviare.
Maybach a contribuit la efortul de război german în cel de-al Doilea Război Mondial, producând motoarele pentru formidabilul tanc Panther și Tiger. După război, uzina a efectuat unele lucrări de reparații, dar producția auto nu a fost niciodată repornită, iar aproximativ 20 de ani mai târziu, operațiunile sale au fost comasate cu operațiunile principale ale Daimler AG.
În 1997, Mercedes-Benz a prezentat la Tokyo Motorshow un ultra-lux concept car sub denumirea Mercedes-Benz Maybach (V12, 5987 cc, 550 CP). Conceptul a fost destul de reușit, iar Mercedes-Benz a decis să-l dezvolte. Totuși, Mercedes a luat decizia de a comercializa mașina sub brandul exclusiv Maybach. Maybach a fost, prin urmare, reînviat ca marcă la începutul anilor 2000, cu producția noului model în două dimensiuni – Maybach 57 și Maybach 62 (numerele sunt egale cu lungimile automobilelor în decimetre; cele 62 mai lungi permit ocupanților din spate să se încline complet pe scaunele lor). În 2005, noul 57S a fost adăugat, cu un motor mai puternic (6.0L V12 bi-turbo (pe care Mercedes îl numește Kompressor)), care produce 604 CP (450 kW) și 999 Nm de cuplu)