Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Colectie de evenimente istorice din industria auto, intamplate de-a lungul timpului, organizate pe zile. Evenimentele zilei de astazi.

Vezi Evenimentele

S-a intamplat astazi in industria automobilului

 • 22 Septembrie 1893 primul automobil cu motor pe benzina din America

  primul automobil american Automobilele propulsate de motoare cu petrol au fost inventate in Europa in 1860.
  Pionierii americani ai automobilului nu au fost Henry Ford sau Walter Chrysler ci doi producatori de biciclete, fratii Charles si Frank Duryea.
  In anul 1893 prototipul Duryea a fost construit in Springfield, Massachusetts si a fost testat pentru prima data pe strazile orasului, pe 22 septembrie in acelasi an.
  Automobilul a cedat in timpul testelor, dar ceo doi frati erau incantati ... citeste mai departe

 • 22 Septembrie 1953 prima structura din lume de autostrazi suprapuse

  autostrazi los angeles In aceasta zi a anului 1953 s-a deschis prima structura de autostrazi pe patru nivele, din cauza traficului aglomerat, in Los Angeles.
  Los Angeles, cunoscut la nivel mondial pentru traficul aglomerat si pentru smogul acumulat, este strabatut de kilometri intregi de autostrazi.
  Structurile masive din beton leaga autostrazile dintre Hollywood, Harbor, Santa Ana si Arroyo Seco.
  ... citeste mai departe

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra