Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Colectie de evenimente istorice din industria auto, intamplate de-a lungul timpului, organizate pe zile. Evenimentele zilei de astazi.

Vezi Evenimentele

S-a intamplat astazi in industria automobilului

 • 21 Martie 1913 - S-a nascut George Abecassis

  george abecassisGeorge Abecassis (n. 21 martie 1913 - d. 18 decembrie 1991) a fost un pilot englez de Formula 1 care a evoluat în Campionatul Mondial între anii 1951 şi 1952.
  George Abecassis a inceput cursele auto in 1935, pe o Austin Seven modificat.
  In 1956 Heath a murit intr-un accident in cursa Mille Miglia si Abecassis s-a retras din cursele auto.

  ... citeste mai departe

 • 21 martie 1960 - S-a nascut Ayrton Senna da Silva

  Ayrton SennaAyrton Senna da Silva, (născut 21 martie 1960 - decedat 1 mai 1994), a fost un pilot brazilian de Formula 1, triplu campion mondial în acest sport în 1988, 1990 şi 1991, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren Honda.
  Pentru mulţi dintre fanii Formulei 1, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial. Alain Prost spunea despre Senna ca brazilianul conducea întotdeauna peste limită.
  Decesul său a survenit în urma unu ... citeste mai departe

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn