Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Volvo C30 electric car

2010-10-29 16:38:28
video: da | vizualizari: 8642

Volvo C30 Electric carC30 este modelul pe care Volvo il va face in dublu exemplar pe hidrogen in 2012 in scopuri experimentale, ce va anunta intrarea companiei in batalia tehnologiei alternative de propulsie. Modelul C30 DRIVe Electric va fi produs in 250 de unitati. Acestea vor beneficia de baterii litiu-ion ce asigura o deplasare de pana la 150 de km. Viteza de deplasare maxima este de 130 km/h, iar acceleratia de la 0-100km/h este de 10,5.
    “Volvo Cars face acum urmatorul pas spre urmatoarea generatie a tehnologiei folosite de vehiculele electrice. Scopul este de a avea, in 2012, doua prototipuri bazate pe Volvo C30 DRIVe Electric gata pentru teste in traficul cotidian”, spune Volvo Cars.
    Modelul si intrarea Volvo pe piata modelelor electrice, sunt sustinute de Agentia Suedeza pentru Energie (SEA- Swedish Energy Agency) si PoweCell, companie suedeza care este specializata in dezvoltarea tehnologiei bazate pe hidrogen.
    “In prima faza va fi realizat un studiu asupra a ceea ce insemna extensor de autonomie (range extender), adica un sistem de propulsie format dintr-o celula de combustie plus un generator. Sarcina generatorului este de a descompune combustibil lichid, in acest caz benzina, pentru a crea hidrogen gazos. Celula de combustie transforma hidrogenul gazos in energie electrica, care la randul ei alimenteaza motorul electric ce propulseaza masina”, noteaza Volvo.
    “Datorita procesului extrem de eficient, emisiile de dioxid de carbon (CO2) sunt semnificativ mai reduse in comparatie cu cele ale unui vehicul conventional. Produse finite sunt electricitatea, apa si o cantitate mica de bioxid de carbon”, se arata in comunicatul Volvo Cars.
    “Abia am facut primii pasi si este normal ca sa fie prea devreme pentru a vorbi despre introducerea pe piata a masinilor electrice cu extensor de autonomie. O decizie privind industrializarea tehnologiei va veni dupa ce am aflat mai multe despre celulele de combustibil si oportunitatile pe care le ofera”, a declarat directorul general executiv (CEO) al Volvo Cars, Stefan Jacoby.


Citeste si istoria marcii VOLVO

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Volvo C30 electric car
Fii primul care comenteaza acest articol!

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent