Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Volkswagen va lansa o masina electrica cu un loc

2011-08-24 09:48:33
video: da | vizualizari: 8989

volkswagen electric carGrupul Volkswagen va lansa o masina experimetala, cu un loc, propulsata electric in luna Septembrie a acestui an.

Masina va fi conceputa pentru calatorii limitate, a spus acum doua zile purtatorul de cuvant al VW, Ruth Holling, confirmand afirmatiile facute pentru Financial Times de catre Juergen Leohold, seful departamentului cercetare.
Noul concept va fi prezentat pe 8 Sedptembrie, la Berlin.

Leohold a refuzat sa comenteze despre autonomia si viteza de top a masinii, pana la lansarea acesteia, dar a spus ca noul model va fi mult mai avansat decat modelul XL 1 Super Efficient, un diesel-electric prezentat in Ianuarie.

In videoclip Volkswagen XL1 Super Efficient Vehicle


Citeste si istoria marcii VOLKSWAGEN

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Volkswagen va lansa o masina electrica cu un loc
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan