Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Volkswagen a depasit Toyota si devine numarul 2 la nivel mondial

2012-01-13 10:24:35
video: da | vizualizari: 9473

volkswagen vanzariVânzările Grupului Volkswagen la nivel mondial au depăşit anul trecut pragul de 8 milioane de unităţi pentru prima dată în istoria companiei, depăşind Toyota şi apropiindu-se de liderul mondial, General Motors.

în total, grupul german a vândut anul trecut 8,16 milioane de unităţi, în creştere cu peste 14% faţă de anul anterior, potrivit Automotive News Europe. Cel mai mare constructor auto din Europa a fost ajutat în principal de creşterea de pe piaţa din Statele Unite dar şi de cele din China şi Rusia, unde au înregistrat vânzări record atât pentru VW cât şi pentru mărcile Audi şi Skoda.

Dintre acestea, brandul VW a crescut cu 13% în 2011 la 5,1 milioane de unităţi, în principal datorită avansării în China, SUA, Rusia şi India, Audi a accelerat cu 19,2% la 1,3 milioane, Skoda cu 15,3% la peste 879.000 iar cele ale Seat cu 3,1% la 350.000.

Volkswagen şi-a propus să ajungă la vânzări anuale de peste 10 milioane de unităţi până în 2018 pentru a-şi câştiga poziţia de cel mai mare constructor auto la nivel mondial.

General Motors încă nu a publicat cifrele pentru 2011 dar analiştii se aşteaptă la un volum total de aproximativ 9 milioane de autovehicule, valoare calculată în funcşie de rezultatele din primele trei trimestre.

[ sursa: zf.ro ]


Citeste si istoria marcii VOLKSWAGEN

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Volkswagen a depasit Toyota si devine numarul 2 la nivel mondial
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent