Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Volkswagen a depasit Toyota si devine numarul 2 la nivel mondial

2012-01-13 10:24:35
video: da | vizualizari: 9580

volkswagen vanzariVânzările Grupului Volkswagen la nivel mondial au depăşit anul trecut pragul de 8 milioane de unităţi pentru prima dată în istoria companiei, depăşind Toyota şi apropiindu-se de liderul mondial, General Motors.

în total, grupul german a vândut anul trecut 8,16 milioane de unităţi, în creştere cu peste 14% faţă de anul anterior, potrivit Automotive News Europe. Cel mai mare constructor auto din Europa a fost ajutat în principal de creşterea de pe piaţa din Statele Unite dar şi de cele din China şi Rusia, unde au înregistrat vânzări record atât pentru VW cât şi pentru mărcile Audi şi Skoda.

Dintre acestea, brandul VW a crescut cu 13% în 2011 la 5,1 milioane de unităţi, în principal datorită avansării în China, SUA, Rusia şi India, Audi a accelerat cu 19,2% la 1,3 milioane, Skoda cu 15,3% la peste 879.000 iar cele ale Seat cu 3,1% la 350.000.

Volkswagen şi-a propus să ajungă la vânzări anuale de peste 10 milioane de unităţi până în 2018 pentru a-şi câştiga poziţia de cel mai mare constructor auto la nivel mondial.

General Motors încă nu a publicat cifrele pentru 2011 dar analiştii se aşteaptă la un volum total de aproximativ 9 milioane de autovehicule, valoare calculată în funcşie de rezultatele din primele trei trimestre.

[ sursa: zf.ro ]


Citeste si istoria marcii VOLKSWAGEN

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Volkswagen a depasit Toyota si devine numarul 2 la nivel mondial
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra