Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Shelby Daytona Cobra live in Dubai

2011-09-04 21:32:01
video: da | vizualizari: 7575

shelby daytona cobra coupeUna dintre cele mai rare masini existente, Shelby Daytona Cobra Coupe, a fost filmata zilele trecute in parcarea Mall of the Emirates, Dubai. (vezi video atasat).


Shelby Daytona Cobra au fost construite in doar 6 exemplare, intre anii 1964-1965, de catre legendarul Carroll Shelby, special pentru a concura in campionatul FIA GT. Modelul a devenit celebru, fiind primul automobil american care a reusit sa invinga un Ferrari, in campionatul FIA GT din Europa.

Modelele construite aveau seriile de sasiu: CSX2287(prototipul, CSX2299, CSX2300, CSX2601, CSX2602 si CSX2287.

Primele cinci modele au fost construite in Italia, iar al saselea, cunoscut in lumea colectionarilor ca CSX2287, a fost construit in Statele Unite. Proprietarii masinilor erau cunoscuti pentru doar cinci modele, detaliile despre a sasea, cea fabricata in America, disparand in anii 70. Pentru mult timp istoricii auto si colectionarii au crezut ca masina este pierduta.
Masina a fost descoperita in anul 2001, dupa aproape 30 de ani de la disparitia ei. Avand o valoare estimata la 4.000.000 de dolari, masina a devenit parte a unei costisitoare batalii in justitie, privind dreptul de proprietate.

Dupa un timp, CSX2287 a fost restaurata si expusa la Simeone Foundation Automotive Museum din Philadelpia.

Un exemplar Shelby Daytona Cobra Coupe a fost vandut in 2009, la licitatie, pentru suma de 7.250.000 de dolari.


Citeste si istoria marcii SHELBY

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Shelby Daytona Cobra live in Dubai
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet