Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Renault Duster - versiunea premium a Daciei

2011-05-12 10:14:37
video: nu | vizualizari: 7300

renault dusterNoul Renault Duster se va îndepărta puţin de filozofia "low-cost" care a relansat constructorul de la Mioveni în 2004. Ruşii de la Forum Duster 4x4 au surprins în uzina AvtoFramos noul Renault Duster care va fi comercializat pe piaţa rusă începând cu acest an.
La AvtoFramos sunt în prezent asamblate modele Logan din colecţii CKD importate de la uzina Dacia de la Mioveni.

Primele poze spion confirmă declaraţiile designerului şef al Renault, Laurens Van Den Acker, care la Salonul Auto de la Geneva vorbea despre o separare a gamei celor două mărci, indiferent dacă sunt sau nu realizate pe platforme comune - Dacia urmând să aibă un design mai nordic, corect, tipic german, în timp ce Renault va avea un caracter mai cald, mai latin.

Noul Renault Duster reprezintă prima evoluţie a SUV-ului, în prezent modelul fiind comercializat deja în Ucraina, dar prezintă aceleaşi trăsături ca şi Dacia Duster.

Noul Duster preia o serie importantă de elemente de interior de la noul Renault Sandero, prezentat în urmă cu câteva zile pe piaţa din Brazilia. Acesta are acum comenzi pentru deschiderea geamurilor amplasate pe portiere şi nu pe consola centrală, un nou sistem audio integrat de această dată care va putea fi înlocuit chiar şi cu un sistem de navigaţie. Singurul element premium care se pare că lipseşte în continuare este sistemul de climatizare automată, maşina fiind în continuare echipată cu un sistem clasic de aer condiţionat.

în condiţiile în care anul viitor marca Dacia va fi relansată în Marea Britanie, cel mai probabil noile elemente vor fi prezente şi pe o viitoare Dacia Duster.

Noul Renault Duster va fi echipat pentru piaţa rusă inclusiv cu noul motor pe benzină de 2,0 litri şi 140 CP, acesta fiind totodată şi cel mai puternic model realizat vreodată pe platforma lui Logan.

[ sursa: zf.ro ]


Citeste si istoria marcii RENAULT

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Renault Duster - versiunea premium a Daciei
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au