Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Ratingul brandului Toyota retrogradat

2010-04-24 00:00:00
video: nu | vizualizari: 8889

toyotaScandalurile se tin lant de cel mai mare constructor auto din lume, ceea ce a fost emblema fiabilitatii odinioara, transformandu-se in producatorul cu cele mai multe masini rechemate in service.
Asa ca, problemele din ultima perioada nu puteau sa nu influenteze negativ Toyota. Drept urmare, Moody’s a retrogradat ratingul de credit al Toyota la “Aa2”, de la “Aa1”, cu perspectiva negativa. Moody’s anticipeaza ca profitul constructorului auto japonez va ramane la un nivel redus pana cel mai devreme in anul 2012, in contextul “incertitudinii semnificative” create de criza rechemarilor.

Modificarea ratingului reflecta nivelul evident redus al profitabilitatii Toyota, care ne asteptam sa continue pentru o lunga perioada de timp”, a declarat Tadashi Usui, vicepresedinte si senior analyst al Moody s.

In plus, dificultatile legate de calitatea produselor si de rechemari - concentrate in mare masura in Statele Unite - au creat incertitudine semnificativa in privinta capacitatii grupului de a mentine puterea politicii de preturi, pe care a obtinut-o istoric asupra rivalilor.

Situatia descrisa de Moody’s, combinata cu o relansare slaba a pietei auto globale in acest an si cu surplusul de capacitate din industrie, genereaza un risc real ca marja de profit operational a Toyota sa ramana sub nivelul care ar fi adevat ratingului grupului, cel mai devreme pana in 2012 si, posibil, dincolo de acest an, a adaugat Usui.

Moody’s noteaza ca ratingul Toyota este sustinut de situatia financiara extraordinar de solida. Spre exemplu, raportul datorii/capital este de circa 17%), de rezervele mari de lichiditate (27 miliarde de dolari, in numerar, respectiv 38,6 miliarde de dolari, in valori mobiliare), dar si de calitatea portofoliului, care este diversificat atat ca gama de produse, cat si ca raspandire geografica pe mapamond, si cuprinde pozitii de lider de piata pe toate pietele cheie.

Totodata, agentia de rating anticipeaza ca Toyota nu va pierde in urmatorii ani pozitia de lider al industriei auto globale. In plus, daca grupul s-ar confrunta cu o criza - scenariu extrem de improbabil - si ar avea nevoie de sprijin din exterior, statutul de companie importanta in Japonia i-ar asigura sprijin adecvat, inclusiv din partea bancilor.


Citeste si istoria marcii TOYOTA

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Ratingul brandului Toyota retrogradat
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra