Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Rasa, masina care ar putea schimba industria auto

2016-05-06 10:09:04
video: da | vizualizari: 4554

rasaSe numeste Rasa, este produsa de catre Riversimple, un producator auto din Regatul Unit specializat in autovehicule propulsate de hidrogen(hydrogen-powered fuel cell electric vehicles - FCEVs).
Rasa este un nume derivat din latinul "Tabula Rasa"(tradus din latina prin tabla stearsa, este caracterizarea intelectului uman la nastere, după empiristi) si a fost lansat ca prototip functional pe 17 februarie 2016, dupa 15 ani de cercetari. Modelul a fost desenat de catre Chris Reitz, cel care a desenat si noul Fiat 500.

In 2014 cei de la Riversimple au prezentat singurul lor produs, un "technology demonstrator", care era propulsat cu ajutorul pilei de combustie si care semana izbitor cu un autoturism.
schema pila de combustie
Schema simplificată a unei pile de combustie pe bază de hidrogen

La acea vreme, fondatorul companiei, Hugo Spowers, declara: "Am regandit furnizarea de mobilitate pornind de la o simpla coala de hartie". Pila de combustie este un sistem electrochimic care converteste energia chimica in energie electrica. Avantajele utilizarii sistemelor energetice pe baza de pile de combustie sunt: produc curent electric continuu la tensiuni scazute si intensitati medii, nu produc poluarea mediului ambiant si functioneaza fara vibratii sau zgomote, neavand elemente in miscare.
rasa
Alternativa si rivala pilei de combustie este alimentarea electrica, autoturismele astfel propulsate avand un avans considerabil, unii considerand ca viitorul auto sunt masinile electrice iar altii, cum ar fi cei de la Honda si Toyota, vazand ca viitoare propulsoare pe cele bazate pe pila de combustie.
rasa rear
Rasa are o autonomie de aproximativ 500 de kilometri cu 1.5kg de hidrogen, atingand o viteza maxima de 100 km/h, avand emisii 0. Momentan sunt doar patru statii de alimentare cu hidrogen, accesibile publicului, in Regatul Unit, dar Riversimple considera asta o problema temporara, asemanand acest fapt cu telefoanele mobile: rare la inceput iar acum sunt raspandite pe tot globul.
rasa interior
Caroseria Rasei ofera doua locuri si este realizata din fibra de carbon, ceea ce face ca greutatea sa nu depaseasca 520 de kilograme. Sistemul de propulsie are 8.5 kW si alimenteaza cu energie electrica un pachet de capacitoare(un capacitor poate fi asemanat cu un condensator electric), care alimenteaza cele patru motoare electrice aflate la fiecare roata.


Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Rasa, masina care ar putea schimba industria auto
Fii primul care comenteaza acest articol!

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au