Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Parisul interzice masinile inregistrate inainte de 1997

2016-06-03 11:04:06
video: da | vizualizari: 3792

poluare parisRecent oficialii din Paris au introdus o interdictie de acces pentru autoturisme si motociclete.
Conform cotidianului Le Monde, automobilele inmatriculate inainte de 1997 si motocicletele inainte de 1999 vor avea interdictie de a intra in centrul capitalei Frantei, in timpul saptamanii, incepand cu 1 Iulie 2016.

Autoturismele vor fi impartite in sase categorii in functie de vechime si emisii poluante, identificarea lor fiind posibila prin aplicarea unui abtibild pe parbriz. Cei care vor incalca regula se vor confrunta cu amenzi incepand de la 35 de euro, aceasta amenda urmand sa cresca anul viitor.
Noua regula, care va afecta 10% dintre autoturismele din Paris, este doar ultima masura adoptata pentru a reduce poluarea in unul dintre cele mai vizitate orase din lume. Anterior, autoturismele aveau interzicere de a intra centrul orasului in anumite zile, in baza anumitor date de pe placutele de inmatriculare, iar interzicerea camioanelor este deja in vigoare inca de anul trecut.
Ingrijorator este faptul ca sunt programate norme mult mai stricte pentru anii urmatori. In cele din urma s-ar putea sa nu mai circule prin centrul orasului autoturisme mai vechi de 10 ani, indiferent ca este in cursul saptamanii de lucru sau nu. Acest fapt va incuraja cetatenii Parisului sa treaca la vehicule cu emisii poluante mici.


Un raport al Senatului Frantei estimeaza ca poluarea aerului aduce cheltuieli de peste 112 miliarde pe an.
In tabara adversa sunt numeroare grupuri automobilistice. Acestea atrag atentia asupra faptului ca noile norme vor afecta familiile cu venituri mici, care nu vor putea sa isi cumperi masini nepoluante. De asemenea, acestea puncteaza faptul ca nu exista exceptii pentru masinile istorice, cum ar fi celebrul Citroen 2CV.
citroen 2cv

Aceste grupuri mai subliniaza faptul ca noile reguli, care favorizeaza vehiculele cu emisii zero, cum ar fi cele electrice si pe hidrogen, nu au o abordare "well-to-wheel" in privinta determinarii emisiilor. Ignorand asta, ele pretind ca regulile sunt mai mult pentru a reduce numarul masinilor din oras, nu pentru reducerea poluarii.


Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Parisul interzice masinile inregistrate inainte de 1997
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra