Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Noul motor Audi V8 TFSI de patru litri

2011-09-09 13:01:10
video: nu | vizualizari: 7950

audi v-8 tfsi de 4 litriAcum un an se vorbea despre faptul ca Audi si Bentley lucreaza la un nou motor de 4.0 litri, V-8. Astazi, putem vedea roadele acestui parteneriat, deoarece Audi a furnizat detalii complete despre noul propulsor V-8.
Motorul twin-turbo de 4.0 litri TFSI V-8 isi va face aparitia pe modelele S6, S7 si S8. Aceste modele isi vor face debutul, saptamana viitoare, la Frankfurt Motor Show, inainte de a fi lansate pe piata anul viitor. Pentru Audi S6 si Audi S7 motorul va oferi 420 CP, in timp ce pentru modelul S8 va scoate peste 520 CP. Cuplul motor va fi intre 550 si 650 Nm.

Noul V-8 beneficiaza de dotarea "cylinder on demand" care inchide supapele pentru cilindrii 2,3,5 si 8, transformand motorul intr-unul in patru cilindri atunci cand masina nu merge in sracina mare, rezultatul fiind un consum redus de carburant si emisii poluante mai mici. "Transformarea motorului" este indicata pe un display iar soferul poate reactiva cilindrii intrerupti prin simpla apasare a acceleratiei, dar intr-un mod ferm. Tranzitia de la opt la patru cilindri se face in 300 de milisecunde, Audi afirmand ca este asa de silentioasa incat nu va fi sesizabila.

Acelasi V-8 va mai motoriza Bentley Continetal GT V-8, care va fi vazut anul viitor la Detroit Auto Show.


Citeste si istoria marcii AUDI

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Noul motor Audi V8 TFSI de patru litri
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun