Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Noul model Dacia de clasa mica-Dacia City

2010-05-03 00:00:00
video: nu | vizualizari: 27652

dacia cityPublicatia germana Autobild spune ca modelul de clasa mica anuntat de Dacia se va numi City, iar pretul ar putea fi de sub 5.000 euro.
Germanii mai scriu ca masina va avea in jur de 3,5 metri, 4 usi si va putea transporta pana la 4 persoane.
Cel mai mic model Dacia va imprumuta cate ceva de la Sandero, Logan si Clio.
Motorizarea ar putea fi luata de la Renault Twingo, 1,2 litri benzina.

Directorul comercial Dacia, intrebat in luna ianuarie despre viitoarele modele ale marcii, a spus: “strategia noastra se bazeaza pe o dezvoltare de produse. Avem proiecte in curs, care au fost confirmate, insa este prea devreme sa comunicam aceste subiecte”.
Pe langa modelul de clasa mica Dacia mai lucreaza si la un sedan de clasa medie.
Cel mai probabil, noul model va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara anului viitor, Jacques Chauvet, presedintele Dacia declarand pentru Ziarul Financiar in urma cu doua saptamani ca sunt sanse mari ca la urmatorul salon elvetian sa vedem un viitor model Dacia.
Dacia City va fi cel mai probabil primul model al marcii autohtone care nu va mai fi asamblat si in Romania, ci la viitoarea uzina Dacia din Tanger, in Maroc incepand din 2012.


Citeste si istoria marcii DACIA

Categorii articole


Galerie foto pentru articolul --- Noul model Dacia de clasa mica-Dacia City

1 comentarii pentru articolul -- Noul model Dacia de clasa mica-Dacia City
  • avatar
    florin 2012-01-12 20:11:40

    felicitari, ami place dacia si sper sa fie mai buna decat loganu,dar nu ar trebui sa se permita mutarea fabricii in maroc.

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun