Intra in cont





Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Noul model Dacia de clasa mica-Dacia City

2010-05-03 00:00:00
video: nu | vizualizari: 28435

dacia cityPublicatia germana Autobild spune ca modelul de clasa mica anuntat de Dacia se va numi City, iar pretul ar putea fi de sub 5.000 euro.
Germanii mai scriu ca masina va avea in jur de 3,5 metri, 4 usi si va putea transporta pana la 4 persoane.
Cel mai mic model Dacia va imprumuta cate ceva de la Sandero, Logan si Clio.
Motorizarea ar putea fi luata de la Renault Twingo, 1,2 litri benzina.

Directorul comercial Dacia, intrebat in luna ianuarie despre viitoarele modele ale marcii, a spus: “strategia noastra se bazeaza pe o dezvoltare de produse. Avem proiecte in curs, care au fost confirmate, insa este prea devreme sa comunicam aceste subiecte”.
Pe langa modelul de clasa mica Dacia mai lucreaza si la un sedan de clasa medie.
Cel mai probabil, noul model va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara anului viitor, Jacques Chauvet, presedintele Dacia declarand pentru Ziarul Financiar in urma cu doua saptamani ca sunt sanse mari ca la urmatorul salon elvetian sa vedem un viitor model Dacia.
Dacia City va fi cel mai probabil primul model al marcii autohtone care nu va mai fi asamblat si in Romania, ci la viitoarea uzina Dacia din Tanger, in Maroc incepand din 2012.


Citeste si istoria marcii DACIA

Categorii articole


Galerie foto pentru articolul --- Noul model Dacia de clasa mica-Dacia City

1 comentarii pentru articolul -- Noul model Dacia de clasa mica-Dacia City
  • avatar
    florin 2012-01-12 20:11:40

    felicitari, ami place dacia si sper sa fie mai buna decat loganu,dar nu ar trebui sa se permita mutarea fabricii in maroc.

Marci auto

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn