Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Noul Dodge Charger STR8

2011-02-09 10:36:31
video: da | vizualizari: 8056

noul dodge charger str8 2012Dodge a lansat noul Charger sedan pentru 2011 dar pentru versiunea de inalte performante, STR8, producatorul a ales sa fie un model 2012. Dodge Charger STR8 a fost dezvaluit astazi la Chicago Auto Show.
Sub capota lunga se ascunde acelasi 6.4 litri Hemi V-8 care se gaseste pe Challenger STR8 392, avand 465CP si un cuplu de 630Nm. Specificatiile despre putere, cuplu si consumul de combustibil vor fi anuntate ianintea lansarii vehiculului, la sfarsitul acestui an, dar se asteapta cifre mai mari.
O dotare cheie este dezactivarea cilindrilor, care ar putea duce la econimia de combustibil.
Dodge anunta 4 secunde pentru 0-100km/h, un sfert de mila in 12 secunde si o viteza de top de 281 km/h pentru noul Charger STR8.
De asemenea, ca noutate pentru Charger STR8 2012 este suspensia adaptiva care tine cont de viteza, raza de viraj, franare, viteza de virare, accelerarie si acceleratia laterala.
Soferii mai pot opta intre modurile "auto" si "sport", prin actionarea unui buton. A mai fost imbunatatit sistemul de directie hidraulic.
Bolidul are in dotare jante din aliaj de 20 de toli, frane Brembo cu patru pistoane, volan in piele, elemente deinterior din carbon si aluminiu, un sistem audio Harman Kardon de 900 W cu 19 difuzoare si un display de 8.4 toli cu touchscreen.
Dodge Charger STR8 va fi fabricat in uzina Brampton, Ontario, Canada si va ajunge in magazinele distribuitorilor in aceasta toamna.


Citeste si istoria marcii DODGE

Categorii articole


Galerie foto pentru articolul --- Noul Dodge Charger STR8

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Noul Dodge Charger STR8
Fii primul care comenteaza acest articol!

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra