Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Nikola One, camionul electric de 2000 CP si autonomie de 2000 de kilometri

2016-06-19 10:10:51
video: da | vizualizari: 3119

camion nikola one Tesla Motors nu este singura companie care si-a ales numele dupa celebrul inventator Tesla(Nikola Tesla). Cealalta se numeste Nikola Motors si are in plan o cu totul alta linie de productie fata de cei de la Tesla Motors, si anume camionul electric de 2.000 de CP. Camionul este propulsat electric folosind curentul de la un generator electric, montat pe camion, alimentat cu gaz.
Stirea a generat un mare interes, in timp de camionul a fost anuntat abia luna trecuta iar Nikola Motors inca nu a aratat un prototip. Firma constructoare are deja 7.000 de pre-comenzi, fiecare client facand un depozit de 1.500 de dolari americani, caz intalnit anul acesta la Tesla Model S. Camionul va avea un pret situat in jurul sumei de 375.000 $, atunci cand va fi lansat.
Nikola One se lauda cu sase motoare electrice care livreaza 2.000 de cai putere, alaturi de un impresionant cuplu de 5.000 Nm. acestea vor fi transmise rotilor cu ajutorul unei cutii de viteze automata, cu doua trepte. Energia va fi generata de generatorul alimentat cu gaz si de catre frane. Deosebirea fata de autoturismele electrice este aceea ca incarcarea nu se va putea face de la o priza.


Turbina generatoare de curent electric va fi alimentata cu gaz, dintr-un rezervor de aproximativ 600 de litri, dar va putea functiona si cu alte tipuri de combustibil. Cei de la Nikola Motors afirma ca Nikola One poate rula cu energia creata cu ajutorul gazului din rezervor aproximativ 2.000 de kilometri, costurile fiind reduse la jumatate comparativ cu camioanele actuale.
Nikola Motors are in plan sa construiasca 50 de statii de alimentare cu gaz pentru a sprijini camioanele produse de ei iar primele 5.000 de comenzi vor beneficia gratuit de 380.000 de litri de gaz.


Un prototip functional va fi aratat publicului in luna decembrie a acestui an.


Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Nikola One, camionul electric de 2000 CP si autonomie de 2000 de kilometri
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent