Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Nikola One, camionul electric de 2000 CP si autonomie de 2000 de kilometri

2016-06-19 10:10:51
video: da | vizualizari: 3581

camion nikola one Tesla Motors nu este singura companie care si-a ales numele dupa celebrul inventator Tesla(Nikola Tesla). Cealalta se numeste Nikola Motors si are in plan o cu totul alta linie de productie fata de cei de la Tesla Motors, si anume camionul electric de 2.000 de CP. Camionul este propulsat electric folosind curentul de la un generator electric, montat pe camion, alimentat cu gaz.
Stirea a generat un mare interes, in timp de camionul a fost anuntat abia luna trecuta iar Nikola Motors inca nu a aratat un prototip. Firma constructoare are deja 7.000 de pre-comenzi, fiecare client facand un depozit de 1.500 de dolari americani, caz intalnit anul acesta la Tesla Model S. Camionul va avea un pret situat in jurul sumei de 375.000 $, atunci cand va fi lansat.
Nikola One se lauda cu sase motoare electrice care livreaza 2.000 de cai putere, alaturi de un impresionant cuplu de 5.000 Nm. acestea vor fi transmise rotilor cu ajutorul unei cutii de viteze automata, cu doua trepte. Energia va fi generata de generatorul alimentat cu gaz si de catre frane. Deosebirea fata de autoturismele electrice este aceea ca incarcarea nu se va putea face de la o priza.


Turbina generatoare de curent electric va fi alimentata cu gaz, dintr-un rezervor de aproximativ 600 de litri, dar va putea functiona si cu alte tipuri de combustibil. Cei de la Nikola Motors afirma ca Nikola One poate rula cu energia creata cu ajutorul gazului din rezervor aproximativ 2.000 de kilometri, costurile fiind reduse la jumatate comparativ cu camioanele actuale.
Nikola Motors are in plan sa construiasca 50 de statii de alimentare cu gaz pentru a sprijini camioanele produse de ei iar primele 5.000 de comenzi vor beneficia gratuit de 380.000 de litri de gaz.


Un prototip functional va fi aratat publicului in luna decembrie a acestui an.


Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Nikola One, camionul electric de 2000 CP si autonomie de 2000 de kilometri
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet