Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Mesaj important - Falimentul Saab Automobile

2016-06-28 09:26:30
video: nu | vizualizari: 3942

saab automobileUrmatorul mesaj a fost postat pe site-ul oficial al Saab Romania

Stimati proprietari si prieteni,

Probabil ati auzit in media, din pacate Saab Automobile a inaintat catre autoritatile suedeze o solicitare de incepere a procedurii de faliment.

In ultimele luni au fost derulate discutii foarte promitatoare in vederea preluarii actiunilor de catre noi investitori, ceeace ar fi permis asigurarea finantarii operatiilor curente si dezvoltarii de noi modele. Din pacate vechiul proprietar al SAAB – inca furnizor al unor componente si proprietar al unor licente folosite in gama Saab din prezent – a obiectat si s-a opus tranzactiei finale. Acest vot de veto a obligat managementul Saab sa aleaga initerea procedurii falimentului voluntar.

In acest context, este clar ca nu se vor mai produce autoturisme Saab desi conform legislatiei suedeze exista posibilitatea ca o terta parte sa achizitioneze marca in conditiile date si ulterior sa relanseze operatiunile. Exista deja oferte exprimate in acest sens prin urmare ar mai fi o speranta pentru supravietuirea marcii Saab.

In acest timp unii din clientii nostrii ne-au solicitat informatii vis-a-vis de impactul acestui eveniment pentru ei. Suntem bucurosi sa va informam ca garantia automobilelor achizitionate prin reprezentantele autorizate Saab din Romania va fi onorata de catre reparatorii autorizati din Romania, pana la expirarea termenelor de garantie. In ultimii ani Saab a operat prin doua entitati distincte, Saab Automobile A.B. (constructorul de automobile) si Saab Parts A.B. (furnizorul de componente si accesorii). Procedura falimentului nu se extinde si asupra Saab Parts A.B. astfel incat aceasta va continua sa livreze componente retelei de reparatori autorizati Saab.

Daca aveti orice alte intrebari sau nelamuriri legate de cele precizate mai sus, va rugam sa va contactati dealerul sau reparatorul autorizat Saab.

Cu respect,

Echipa Saab..

sursa: saab-romania.ro2013 a fost ultimul an in care uzina auto suedeza a produs modele sub sigla Saab.
In anul 2012, compania NEVS(National Electric Vehicle Sweden) a achizitionat activele marcii suedeze, iar recent acestia au anuntat ca primul model electric produs de ei nu va fi lansat sub marca Saab si sub numele propriu, NEVS, avand si sigla proprie. Noul autoturism va pastra platforma si designul Saab 9-3, in schimb, marca auto suedeze dispare definitiv.
Decizia luata de cei de la NEVS apare din cauza neajungerii la o intelegere cu Compania Aeronautica Saab, companie care detine drepturile de utilizare a marcii si a siglei Saab.
Primul model electric, bazat pe platforma Saab, va fi lansat in anul 2017, conform declaratiei celor de la NEVS.
Citeste si istoria marcii SAAB

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Mesaj important - Falimentul Saab Automobile
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn