Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Mesaj important - Falimentul Saab Automobile

2016-06-28 09:26:30
video: nu | vizualizari: 4056

saab automobileUrmatorul mesaj a fost postat pe site-ul oficial al Saab Romania

Stimati proprietari si prieteni,

Probabil ati auzit in media, din pacate Saab Automobile a inaintat catre autoritatile suedeze o solicitare de incepere a procedurii de faliment.

In ultimele luni au fost derulate discutii foarte promitatoare in vederea preluarii actiunilor de catre noi investitori, ceeace ar fi permis asigurarea finantarii operatiilor curente si dezvoltarii de noi modele. Din pacate vechiul proprietar al SAAB – inca furnizor al unor componente si proprietar al unor licente folosite in gama Saab din prezent – a obiectat si s-a opus tranzactiei finale. Acest vot de veto a obligat managementul Saab sa aleaga initerea procedurii falimentului voluntar.

In acest context, este clar ca nu se vor mai produce autoturisme Saab desi conform legislatiei suedeze exista posibilitatea ca o terta parte sa achizitioneze marca in conditiile date si ulterior sa relanseze operatiunile. Exista deja oferte exprimate in acest sens prin urmare ar mai fi o speranta pentru supravietuirea marcii Saab.

In acest timp unii din clientii nostrii ne-au solicitat informatii vis-a-vis de impactul acestui eveniment pentru ei. Suntem bucurosi sa va informam ca garantia automobilelor achizitionate prin reprezentantele autorizate Saab din Romania va fi onorata de catre reparatorii autorizati din Romania, pana la expirarea termenelor de garantie. In ultimii ani Saab a operat prin doua entitati distincte, Saab Automobile A.B. (constructorul de automobile) si Saab Parts A.B. (furnizorul de componente si accesorii). Procedura falimentului nu se extinde si asupra Saab Parts A.B. astfel incat aceasta va continua sa livreze componente retelei de reparatori autorizati Saab.

Daca aveti orice alte intrebari sau nelamuriri legate de cele precizate mai sus, va rugam sa va contactati dealerul sau reparatorul autorizat Saab.

Cu respect,

Echipa Saab..

sursa: saab-romania.ro2013 a fost ultimul an in care uzina auto suedeza a produs modele sub sigla Saab.
In anul 2012, compania NEVS(National Electric Vehicle Sweden) a achizitionat activele marcii suedeze, iar recent acestia au anuntat ca primul model electric produs de ei nu va fi lansat sub marca Saab si sub numele propriu, NEVS, avand si sigla proprie. Noul autoturism va pastra platforma si designul Saab 9-3, in schimb, marca auto suedeze dispare definitiv.
Decizia luata de cei de la NEVS apare din cauza neajungerii la o intelegere cu Compania Aeronautica Saab, companie care detine drepturile de utilizare a marcii si a siglei Saab.
Primul model electric, bazat pe platforma Saab, va fi lansat in anul 2017, conform declaratiei celor de la NEVS.
Citeste si istoria marcii SAAB

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Mesaj important - Falimentul Saab Automobile
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra