Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Masina noua la jumatate de pret-varianta posibila in 2011

2010-11-09 12:31:55
video: nu | vizualizari: 6881

programul rabla 2011Cam asa arata programul Rabla pentru anul 2011.Nu suna deloc rau sa poti sa cumperi o masina noua cu doar 3.000 de euro. Acest lucru ar putea fi posibil anul viitor daca discutiile care se poarta acum la Ministerul Mediului se vor concretiza in proiect pentru Programul Rabla 2011.
Dupa succesul inregistrat in acest an, cei de la minister se gandesc ca anul viitor sa adune si mai multe rable de pe soselele Romaniei, drept pentru care este posibil sa ofere posibilitatea de a cumpara o masina noua cu mai mult de trei vouchere.
 
La discutiile dintre oficialii din Ministerul Mediului a existat o propunere ca in 2011 sa poata fi folosite cinci vouchere la achizitia unui autoturism nou. Daca asa vor sta lucrurile, iar valoarea de 3.800 de lei a unui voucher se va pastra la fel ca in acest an, dupa un calcul simplu rezulta ca daca faci rost de cinci astfel de tichete poti obtine o reducere de 19.000 de lei( aproximativ 4.500 de euro la cursul actual) .
 
Practic, daca ai pus ochii pe o masina care costa pana in 8.000 de euro, folosind 5 vouchere vei plati in final putin peste 3.000 de euro. Sigur, asa arata un calcul simplu, la prima vedere.
 
Trebuie sa socotim si faptul ca nimeni nu are cinci rable sa le duca la casat pentru a lua in schimb tot atatea vouchere. Asa cum s-a intamplat si in acest an, se va dezvolta o piata de tranzactionare a acestor tichete. Anul acesta piata a functionat foarte bine raportul dintre cerere si oferta si interesul crescut al dealerilor auto de a-si vinde masinile au dus pretul unui astfel de voucher la 1.000 de lei.Puteau fi gasite de cumparat chiar in showroom-uri.
 
Asa ca daca refacem calculul luand in considerare un pret de 1.000 de lei pentru un astfel de tichet , va trebui sa mai adaugi la cei 3.000 de euro cat ai fi platit daca ai fi avut teoretic cele cinci vouchere pe masini duse la casat, inca 5.000 de lei ( 1.200 euro), pretul lor de achizitie de pe piata.
 
Dar per total, chiar si asa esti in avantaj daca te gandesti ca poti sa cumperi o masina de 8.000 de euro la jumatate de pret.
 
Ca sa nu mai spunem ca in cazul in care vrei un Logan de , sa zicem 6.000 de euro, vei plati pentru el doar 2.700 de euro daca vei duce cinci vouchere in valoare de 4.500 de euro, cumparate din piata cu 1.200 de euro.
 
Editia 2010 a Programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul a primite un voucher in valoare de 3.800 lei, care a putut fi valorificat la liber. Pentru achizitia unei masini noi  pot fi folosite  maximum trei vouchere, dar asta pana pe 28 noiembrie cand se va incheia programul.
 

Cu trei saptamani inainte de final poate fi trasa concluzia ca Rabla 2010 a fost un succes avand in vedere ca in acest an se estimeaza ca numarul masinilor casate va ajunge la 190.000, fata de doar 148.000, totalul in cinci ani de cand exista programul.

sursa: incont.ro


Categorii articole


2 comentarii pentru articolul -- Masina noua la jumatate de pret-varianta posibila in 2011

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra