Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Lamborghini LM002

2016-04-27 16:30:36
video: da | vizualizari: 4310

lamborghini lm002Lamborghini LM002 este un SUV care a fost construit intre anii 1986 si 1993. Masina a fost lansata in anul 1986 la Brussels Auto Show iar la acea data, pentru lumea auto, a fost ca un cutremur de mare amploare. LM002 era ceva neobisnuit pentru Lamborghini care, in acea perioda, era foarte cunoscuta pentru masinile sale sport si de inalta performanta. LM002 a fost, deasemenea, prima masina cu tractiune integrala produsa de Lamborghini.

Lamborghini a produs primul sau vehicul militar, un prototip cu nume de cod Cheetah, in 1977. Autovehiculul a fost proiectat cu speranta ca va fi vandut companiilor industria exploatarii petrolului. Modelul original era motorizat de un V8 produs de Chrysler, montat in spate. Singurul prototip finisat nu a fost niciodata testat de catre armata Statelor Unite ci doar prezentat de cel care l-a proiectat, Rodney Pharis. A fost vandut mai tarziu catre Teeledyne Continental Motors si se pare ca inca se afla in Statele Unite.
lamborghini cheetah
Acest fapt a determinat compania Lamborghini sa dezvolte modelul LM001, similar cu Cheetah, doar ca era motizat de un V8 de la AMC(American Motors Corporation), un producator american de automobile, fondat in 1954 si cumparat in anul 1987 de catre Chrysler(in acea perioada AMC a fost redenumit Eagle). AMC producea in acea perioada si autovehicule militare.
lamborghini lm001
In final Lamborghini a constatat ca motorul montat in spate cauza multe probleme de manevrabilitate, caracteristice modelelor offroad, si modelul LM002 a fost construit pe un sasiu nou, mutandu-se motorul, de data aceasta un V12 de 5167 cmc produs de Lamborghini, in fata. Dupa multe teste si modificari ale prototipului, acesta a primit un numar de serie si a devenit primul LM002. Asa cum am scris mai sus, modelul de productie a fost lansat la Salonul Auto de la Bruxelles, in 1986, unde a fost poreclit Rambo-Lambo.
lamborghini lm02
Modelele civile aveau in dotare pachet lux care includea full piele, geamuri colorate actionate electric. aer conditionat si un sistem audio stereo montat intr-un locas din plafon. Pentru a fi incaltata masina, cei de la Lamborghini au apelat la firma Pirelli, care a creat modelul Pirelli Scorpion, cu proiectare run-flat. Acestea au fost create special pentru modelul LM si erau oferite doua variante: una pentru folosinta mixta si cealalta creata special pentru a fi folosita doar pe nisip. Cauciucurile puteau rula run-flat fara probleme si puteau circula prin cadura desertului cu LM-ul incarcat si la o viteza moderata. LM002 avea un rezervor de combustibil de 290 litri. Pentru cei care doreau mai multa putere, LM002 putea fi echipat cu motorul L804, de 7.2 litri, V12, motor gasit cel mai des pe barcile de curse din Clasa 1.
race boat class 1
In 1988 LM002 a fost trimis unei echipe speciale de ingineri cu intentia de a o face capabila sa participe la Raliul Paris-Dakar. Acestia au "dezbracat-o" de echipamentul care nu era necesar pentru a o usura, i-au pus alta suspensie, au modificat motorul care ulterior furniza 600CP, au adaugat o protectie full roll cage, geamuri din plexiglas si echipament GPS. Finantarea proiectului a fost retrasa inainte ca modelul sa intre in competitia vizata, cu toate ca modelul a participat la Raliul Faraonilor din Egipt si la altul in Grecia, in ambele fiind condus de catre Sandro Munari.

Pe 18 Iulie 2004, la o baza militara de langa Baqubah, membri ai armatei americane au folosit un Lamborghini LM002, care apartinea lui Uday Hussein(fiul cel mare al lui Saddam Hussein), pentru a simula efectele unei bombe asupra unei masini de teren. De asemenea LM002 a aparut si in filmul Fast and Furious din 2009.
lamborghini lm002 fast and furious


Citeste si istoria marcii LAMBORGHINI

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Lamborghini LM002
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn