Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Grupul PSA va incepe livrarea van-urilor electrice

2010-12-03 18:34:34
video: da | vizualizari: 7435

psa hibridPSA/Peugeot-Citroen SA a inceput livrarea versiunilor electrice, derivate din modelele Peugeot Partner si Citroen Berlingo.

PSA intentioneaza sa produca 1.500 de van-uri pana in 2011, impreuna cu producatorul Venturi, care va livra bateriile, propulsorul si alte componente pentru EV.

Venturi, care este celebru pentru puternicele sale automobile electrice, spera ca acest contract de livrare sa ramana limitat la volume mici.
PSA a livrat 250 de unitati serviciului de posta din Franta, La Poste si va incepe curand vanzarea a doua modele mici alimentate cu baterii, numite Peugeot iOn si Citroen C-Zero. Ambele modele sunt bazate pe Mitsubishi i-MiEV si sunt produse in Japonia in urma aliantei PSA cu producatorul japonez.

Grupul PSA se asteapta ca vanzarile auto hibride sa reprezinte pana la 11% din toate autovehiculele vandute in Europa pana in 2020, comparativ cu 4-5% pentru cele electrice.
In 2011 vor fi lansate modelele diesel-electric, Peugeot 3008 si benzina-electric, Citroen DS5.


Citeste si istoria marcii PEUGEOT

Categorii articole


Galerie foto pentru articolul --- Grupul PSA va incepe livrarea van-urilor electrice

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Grupul PSA va incepe livrarea van-urilor electrice
Fii primul care comenteaza acest articol!

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra