Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Google invata masinile fara sofer sa claxoneze doar cand e cazul

2016-06-03 20:08:28
video: da | vizualizari: 3550

flotila google Lexus RX450hMasinile self-driving de la Google tocmai au invatat o noua smecherie: sa claxoneze, dar sa o faca politicos. Testul a fost facut initial doar in interiorul masinii, pentru a nu induce in eroare ceilalti soferi, dar acum masinile sunt gata pentru a claxona in trafic.

In timpul testelor, masinile au invatat diferenta intre ceea ce Google numeste "false positives" - cum ar fi o masina care circula gresit pe strada fata de una care face o intoarcere din trei miscari - si actioneaza potrivit fiecarei situatii. Daca un alt vehicul merge inapoi inspre un vehicul Google, de exemplu, vehiculul Google va emite doua claxoane scurte, silentioase, dar vor fi mai tari si mai lungi daca considera ca situatia este o urgenta.
"Scopul masinilor nostre fara sofer este de a fi politicoase, atente si vor claxona doar daca este necesar" au scris cei de la Google intr-o declaratie.

"Scopul nostru este de a invata masinile noastre sa claxoneze ca un sofer calm, linistit. In timp ce vom deveni mai experimentati in claxonat, speram ca masinile noastre sa prevada cum alti soferi vor reactiona in diferite situatii" au mai adaugat ei.

Inginerii Google au echipat masinile sa scoata sialte sunete, cum ar fi un murmur care este mult mai bine auzit decat fasaitul masinilor electrice. Aceste sunete ii vor ajuta pe biciclisti, pietoni si pe cei cu deficiente de vedere.

Google testeaza in prezent o flotila de 24 de SUV-uri Lexus RX450h si 34 de prototipuri "pod-shaped" pe drumurile publice din California si alte trei state.
Prototipurile "pod-shaped" sunt niste masini mici, de marimea unui Smart ForTwo, produse de cei de la Google.
Masinile nu au volan si nici pedala de frana.
google self driving car
Google Self Driving Car Project


Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Google invata masinile fara sofer sa claxoneze doar cand e cazul
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au