Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Google invata masinile fara sofer sa claxoneze doar cand e cazul

2016-06-03 20:08:28
video: da | vizualizari: 3085

flotila google Lexus RX450hMasinile self-driving de la Google tocmai au invatat o noua smecherie: sa claxoneze, dar sa o faca politicos. Testul a fost facut initial doar in interiorul masinii, pentru a nu induce in eroare ceilalti soferi, dar acum masinile sunt gata pentru a claxona in trafic.

In timpul testelor, masinile au invatat diferenta intre ceea ce Google numeste "false positives" - cum ar fi o masina care circula gresit pe strada fata de una care face o intoarcere din trei miscari - si actioneaza potrivit fiecarei situatii. Daca un alt vehicul merge inapoi inspre un vehicul Google, de exemplu, vehiculul Google va emite doua claxoane scurte, silentioase, dar vor fi mai tari si mai lungi daca considera ca situatia este o urgenta.
"Scopul masinilor nostre fara sofer este de a fi politicoase, atente si vor claxona doar daca este necesar" au scris cei de la Google intr-o declaratie.

"Scopul nostru este de a invata masinile noastre sa claxoneze ca un sofer calm, linistit. In timp ce vom deveni mai experimentati in claxonat, speram ca masinile noastre sa prevada cum alti soferi vor reactiona in diferite situatii" au mai adaugat ei.

Inginerii Google au echipat masinile sa scoata sialte sunete, cum ar fi un murmur care este mult mai bine auzit decat fasaitul masinilor electrice. Aceste sunete ii vor ajuta pe biciclisti, pietoni si pe cei cu deficiente de vedere.

Google testeaza in prezent o flotila de 24 de SUV-uri Lexus RX450h si 34 de prototipuri "pod-shaped" pe drumurile publice din California si alte trei state.
Prototipurile "pod-shaped" sunt niste masini mici, de marimea unui Smart ForTwo, produse de cei de la Google.
Masinile nu au volan si nici pedala de frana.
google self driving car
Google Self Driving Car Project


Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Google invata masinile fara sofer sa claxoneze doar cand e cazul
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent