Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Foto si video cu noul Pagani Huayra

2011-01-27 19:27:50
video: da | vizualizari: 5532

pagani huayraNoul Pagani Huayra(pronuntat why-eera), dupa numele unui curent de aer din America de Sud, este gata in cele din urma, a fost dezvaluit si va inlocui pe Zonda. Inca odata aerodinamica a jucat un rol important in desenarea lui Huyara, ca si in cazul lui Zonda.
In afara de aerodinamica, alte elemente cheie in dezvoltarea lui Huayra sunt motorul V-12 dezvoltat de AMG si caroseria din fibra de carbon.
Privind la fata zambitoare a lui Huayra putem vedea o pereche de flapsuri, incorporate in caroserie. Acestea sunt controlate de computerul de bord, care monitorizeaza viteza, derapajul, acceleratia laterala, unghiul de bracaj si le ajusteaza daca este necesar pentru o tinuta de drum perfecta.

De asemeana, computerul de bord este conectat la suspensia fata, care se intareste sau se inmoaie, in functie de franare pentru a contracara transferul de greutate din timpul franarii.
Un alt element definitoriu al lui Huayra sunt usile gullwing, care sigur vor atrage atentia.
Inima unui automobil este motorul, iar in cazul lui Huayra, Pagani a ales un twin-turbo unic, de 6 litri, V-12 dezvoltat de inginerii de la AMG. Aceasta bijuterie dezvolta 700 CP la 5.000 rpm si un monstruos cuplu de 1100 Nm la 3.500 rpm.
Puterea este transmisa rotilor din spate printr-o cutie de viteze cu sapte trepte, automata, numita Xtrac, care combinata cu greutatea masinii de 1390 kg, reuseste sa o propulseze de la 0 la 100 km/h in 3.2 secunde, atingand o viteza maxima de 378.1 km/h.
Pagani Huayra va debuta la Geneva Motor Show, anul acesta in luna Martie.


Categorii articole


Galerie foto pentru articolul --- Foto si video cu noul Pagani Huayra

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Foto si video cu noul Pagani Huayra
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet