Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Foto si video cu noul Pagani Huayra

2011-01-27 19:27:50
video: da | vizualizari: 5661

pagani huayraNoul Pagani Huayra(pronuntat why-eera), dupa numele unui curent de aer din America de Sud, este gata in cele din urma, a fost dezvaluit si va inlocui pe Zonda. Inca odata aerodinamica a jucat un rol important in desenarea lui Huyara, ca si in cazul lui Zonda.
In afara de aerodinamica, alte elemente cheie in dezvoltarea lui Huayra sunt motorul V-12 dezvoltat de AMG si caroseria din fibra de carbon.
Privind la fata zambitoare a lui Huayra putem vedea o pereche de flapsuri, incorporate in caroserie. Acestea sunt controlate de computerul de bord, care monitorizeaza viteza, derapajul, acceleratia laterala, unghiul de bracaj si le ajusteaza daca este necesar pentru o tinuta de drum perfecta.

De asemeana, computerul de bord este conectat la suspensia fata, care se intareste sau se inmoaie, in functie de franare pentru a contracara transferul de greutate din timpul franarii.
Un alt element definitoriu al lui Huayra sunt usile gullwing, care sigur vor atrage atentia.
Inima unui automobil este motorul, iar in cazul lui Huayra, Pagani a ales un twin-turbo unic, de 6 litri, V-12 dezvoltat de inginerii de la AMG. Aceasta bijuterie dezvolta 700 CP la 5.000 rpm si un monstruos cuplu de 1100 Nm la 3.500 rpm.
Puterea este transmisa rotilor din spate printr-o cutie de viteze cu sapte trepte, automata, numita Xtrac, care combinata cu greutatea masinii de 1390 kg, reuseste sa o propulseze de la 0 la 100 km/h in 3.2 secunde, atingand o viteza maxima de 378.1 km/h.
Pagani Huayra va debuta la Geneva Motor Show, anul acesta in luna Martie.


Categorii articole


Galerie foto pentru articolul --- Foto si video cu noul Pagani Huayra

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Foto si video cu noul Pagani Huayra
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra