Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Ford pregateste atent lansarea B-Max

2010-11-24 07:19:19
video: nu | vizualizari: 23219

ford b-maxModelul de clasa mica Ford B-Max va intra in fabricatie la Craiova la finele anului viitor, iar lansarea comerciala va avea loc in 2012.
Ford Romania a stabilit o lista cu aproape 20 de furnizori care vor produce componente atat pentru viitorul model de clasa mica, cunoscut ca "B-Max", cat si pentru viitoarea generatie a utilitarei usoare Transit Connect, potrivit oficialilor companiei, numarul acestora fiind de cinci ori mai mare fata de luna septembrie a acestui an, la ultima vizita a lui John Fleming, fostul sef al Ford Europa.
"In total in Romania avem aproape 20 de furnizori.
Dintre acestia, cinci sau sase sunt comuni cu Dacia si sunt amplasati in Pitesti, dar cifra aceasta este relativa deoarece unii dintre ei au doua sau mai multe amplasamente. De asemenea, vom vedea si investitii greenfield, aproape de uzina", a declarat Dionisio di Campos, presedintele Ford Romania, in cadrul evenimentului Auto Romania 2010, organizat de Asociatia Constructorilor Auto din Romania.

Dintre acestia, sapte furnizori se vor stabili direct pe platforma industriala a Ford Craiova, printre care si compania Johnson Controls, care va produce scaunele viitorului B-Max si care va investi 10 milioane de euro in amenajarea noii facilitati de productie.

Un al doilea furnizor care se va instala in cadrul uzinei va fi Lear Corporation, companie americana specializata pe productia de cablaje si sisteme electrice, iar la Bals, la 26 de kilometri de uzina, in judetul Olt, un producator de mase plastice va investi 60 de milioane de euro intr-o noua fabrica, potrivit declaratiilor anterioare ale primarului localitatii.

"Acum incurajam furnizorii sa se instaleze pe platforma industriala din Craiova, care se afla la aproape doi kilometri distanta. Acolo indemnam sa se instaleze cei care produc componente mari pentru ca acestia sa fie cat mai aproape posibil de uzina", a spus Dionisio di Campos.

sursa: zf.ro


Citeste si istoria marcii FORD

Categorii articole


1 comentarii pentru articolul -- Ford pregateste atent lansarea B-Max
  • avatar
    MARIS FLORICA 2011-09-14 23:52:01

    ASTEPT CU NERABDARE LANSAREA MODELULUI B-MAX, PENTRU CA-L VREAUUUUU!!!!!!

Marci auto

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au