Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Ford a inceput fabricarea noului Focus

2010-12-07 08:11:53
video: da | vizualizari: 11020

ford focus 2011Primele exemplare ale noului Ford Focus au iesit de pe linia de fabricatie din Saarlouis, Germania, cu aceasta ocazie Ford isi incepe un nou capitol din a treia generatie a masinilor sale.
Fabrica a angajat personal suplimetar pentru a face fata cererii anticipate pe piata europeana a noului model Focus, fabricat in trei versiuni de caroserie: sedan cu patru usi, hacthback cu cinci usi si modelul estate. De pe aceeasi linie de fabricatie va iesi si modelul ST(street racing) care va intra in productie in 2012.

Fabrica din Saarlouis aniverseaza cea de-a 40-a aniversare anul acesta si a investit 300 de milioane de euro pentru a putea fabrica noul Focus. Angajatii acestei fabrici, peste 6500, mai construiesc si modelul Kuga.

Noul Focus este deja fabricat pentru piata nord-americana la uzina din Michigan, in timp ce noul Focus va fi fabricat si in fabrica din St. Petersburg, Rusia, incepand cu mijlocul anului 2011.


Citeste si istoria marcii FORD

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Ford a inceput fabricarea noului Focus
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra