Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Fiat cumpara 16 procente din Chrysler

2011-04-23 11:02:40
video: nu | vizualizari: 10834

fiat groupConstructorul auto italian Fiat a anunţat joi că şi-a majorat participaţia pe care o deţine la grupul american Chrysler cu 16 %, de la 30 până la 46 de procente, în schimbul unei sume de 1,268 miliarde de dolari, transmite AFP.

într-un comunicat de presă, Fiat a precizat că a ajuns la un acord cu Chrysler şi cu ceilalţi acţionari ai grupului american (statul american şi cel canadian precum şi fondul de pensii al sindicatului auto UAW) care îi permite să-şi exercite o opţiune de tip 'call' pentru a cumpăra un nou pachet de 16% din capitalul Chrysler în al doilea trimestru al acestui an. 'Preţul global pentru exercitarea acestei opţiuni va fi de 1,268 miliarde de dolari', a precizat grupul italian.

în urmă cu o săptămână Fiat SpA şi-a majorat cu 5 % participaţia pe care o deţine la Chrysler Group LLC, până la 30 % de la 25 %, după ce firma italiană a îndeplinit o serie de obiective fixate de guvernul american.

în 2009, după ce guvernul american a salvat de la faliment Chrysler, Fiat o preluat o participaţie de 20 la sută din acţiunile Chrysler, şi totodată a preluat şi managementul celui de al treilea constructor auto american. Cu această ocazie guvernul american şi Fiat au semnat un acord complex, în care au fost prevăzute mai multe obiective pe care Fiat trebuie să le îndeplinească pentru a-şi putea majora participaţia.

Directorul general de la Fiat, Sergio Marchionne, cel care conduce de asemenea şi Chrysler, a anunţat recent că unul din obiectivele sale în acest an este să majoreze participaţia deţinută de Fiat la Chrysler până la 51 de procente. După deţinerea unui pachet majoritar de acţiuni la Chrysler, Fiat ar putea să organizeze o ofertă publică iniţială.


Citeste si istoria marcii FIAT

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Fiat cumpara 16 procente din Chrysler
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan