Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Expozitie Opel la Bucuresti

2010-06-11 00:00:00
video: nu | vizualizari: 7715

Opel-Patent-Motor-CarPentru a sarbatori producerea primului sau automobil, Opel expune in cadrul primei editii Bucharest Classic Car Show. Opel 111 ani, unele dintre cele mai impresionante modele din istoria sa.
Numele primului automobil produs de Opel este Opel Patent Motor Car, Sistem Lutzmann - acesta marcheaza inceputul productiei auto la Russelsheim, in urma cu 111 ani.
Lunga experienta Opel este bine reprezentata de cele zece modele oldtimer prezente. Ele ilustreaza drumul pe care Opel si l-a construit cu consecventa timp de 111 ani, anume masini practice pentru viitor si o companie solida, ambele bazate pe pasiunea pentru automobile, a spus Constantin Avromescu, Opel Country Director Romania.
Salonul are loc la World Trade Plaza, in perioada 10 – 13 iunie. Manifestarea isi propune sa prezinte peste 50 de modele de automobile de epoca aflate in colectii particulare si sa reuneasca principalele cluburi de specialitate, firme de restaurare si colectionari.
Prima editie a unui salon al automobilelor de epoca organizat in Romania gazduieste modelele oltimer Opel P4 din 1936, Opel Kadett din 1938, Opel Super Six din 1938, Opel Rekord Olympia din 1956, Opel Kadett din 1964, Opel Rekord 1700 din 1968, Opel Commodore din 1968, Opel Rekord 1700 din 1969.
Pasionatii mai pot vedea si modelele Ford T Speedster- 1912, Ford A-1928, Plymouth-1938, Buick Century 8 -1938, Aero-1936, Mercedes 230-1940, Lincoln Continental -1963.
Doua modele Opel Rekord 1900, ambele din 1968, vor demonstra in oglinda ce inseamna trecerea timpului, pentru ca numai unul dintre ele a fost restaurat.
Potrivit unui document al Muzeului Aviatiei din Bucuresti, Inventatorul roman Aurel Vlaicu a fost angajat in 1908 ca inginer la fabrica Opel din Russelsheim, dupa ce isi finalizase studiile tehnice la Budapesta si Munchen.
In 1935, Opel lanseaza un autovehicul compact: modelul P4, prezent in cadrul salonului cu o varianta produsa un an mai tarziu. Tot in 1935 apare prima generatie Opel Olympia, primul autovehicul german de serie cu cadru si caroserie integrale din otel. Avantaje: greutate scazuta, siguranta pasiva mai mare si coeficient aerodinamic imbunatatit. In acelasi timp, este introdus un nou proces de productie dezvoltat si patentat de inginerii de la Russelsheim: asa-numita „cununie” care combina caroseria prefabricata cu sasiul si ansamblurile mecanice. Opel devine in 1935 primul producator de autovehicule german care construieste peste 100.000 de unitati pe an.
1936 este inca un an important: este lansat elegantul si puternicul Opel Super Six. Modelul este chiar imaginea Bucharest Classic Car Show. Opel 111 ani, iar automobilul expus a fost produs in 1938. In 1936, compania este cel mai mare producator si exportator de automobile din Europa, cu o productie anuala de 120.293 de unitati.
In 1945, toate instalatiile de productie a modelului Kadett lansat in 1936 sunt demontate si trimise in Uniunea Sovietica drept compensatii, iar in 1962 Opel inaugureaza la Bochum o fabrica pentru productia noului Opel Kadett. Patru ani mai tarziu, autovehiculul Kadett cu numarul 1.000.000 paraseste linia de asamblare. Pana in 1973, Kadett seria B ajunge cel mai de succes model Opel, fiind comercializat in peste 2,6 milioane de unitati.
La salonul auto de epoca sunt expuse doua modele Kadett, primul dinainte de razboi, celalalt produs dupa, in 1964. Kadett este precursorul modelului Astra, ajuns in 2010 la cea de-a zecea generatie si alaturi de care a construit clasa compacta a Opel timp de peste 70 de ani.
Modelul Opel Olympia Rekord expus este produs in 1956, la 3 ani dupa lansarea modelului. Este primul Opel cu caroserie lata sau ponton si legendara grila gura de rechin si a fost prezentat la Salonul Auto International de la Frankfurt 1953. In acelasi an este lansat pe piata primul Opel caravan. Productia anuala a companiei depaseste inca o data 100.000 de unitati.
Opel Rekord A este lansat in 1963, iar Rekord B cu o noua generatie de motoare doi ani mai tarziu. Rekord C intra in productie in 1966. In 1971, autovehiculul Opel cu numarul 10.000.000 iese de pe linia de asamblare a fabricii din Russelsheim si, in acelasi an, modelul Rekord D intra in procesul de productie tot la Russelsheim.
sursa: wall-street.ro


Citeste si istoria marcii OPEL

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Expozitie Opel la Bucuresti
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun