Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Dacia aproape de final cu noul Logan-2012

2010-07-29 00:00:00
video: nu | vizualizari: 45917

noul loganRenault si Automobile Dacia se afla la jumatatea proiectului pentru modelul ce va inlocui in 2012 actuala Dacia Logan, masina care a vandut mai mult de 1,25 milioane de unitati, socotind cele sase modele dezvoltate pe aceeasi platforma tehnica.
Astfel, cea mai mare parte a celor 54 de furnizori locali si 134 de furnizori externi negociaza cu Renault contractele pentru furnizarea de componente pentru viitorul model sau deja desfasoara teste si incep implementarea si modificarea fluxului de productie, dupa ce au colaborat la conceptia pieselor.
La fel ca si in cazul X90, actualul model Logan, si detaliile despre X52, viitoarea generatie Logan, sunt pastrate secrete, astfel incat furnizorii nu stiu cum va arata viitoarea Dacia, singurele imagini disponibile fiind cele generate pe computer de pasionatii marcii.
In ceea ce priveste detaliile tehnice, cu siguranta exista modificari.
"Avem proiecte noi si cu VW, si cu Renault. In cazul viitorului model Dacia avem in principiu aceleasi motorizari, cu mici schimbari. Au devenit mai performante, cu emisii de carbon si consum de combustibil mai scazute", a declarat Catalin Tischer, directorul general al Mahle, care produce filtre de aer pentru motoare.
Mahle produce filtre de aer si pentru SUV-ul Duster. Astfel, la urmatoarea generatie Dacia ar putea introduce motoare cu puteri superioare. Utilizand aceeasi arhitectura a motoarelor K7 de 1,4 litri si 1,6 litri cu alimentare pe benzina, Renault si Dacia ar putea modifica anumite elemente ale grupului motopropulsor care sa permita atat reducerea consumului, cat si a emisiilor de noxe.

Peugeot intra in lupta contra Logan
Pentru moment competitia Logan in piata low-cost este reprezentata de modele de automobile de generatie anterioara a unor producatori internationali. Astfel, Opel a pastrat in productie Astra Classic, Hyundai are modelul Accent, iar Peugeot a redesenat modelul 206 sub forma lui 206A. Sunt modele amortizate din punct de vedere al costurilor si care acum pot fi repozitionate ca pret in segmente inferioare. Totodata, Toyota, Skoda si alte marci internationale au anuntat lansarea unor modele pentru segmentul low-cost sau repozitionarea unor masini existente deja pe piata.
"Toti furnizorii negociaza acum pentru proiectul Logan", a declarat Cagri Inal, directorul fabricii AKA Automotive, care produce incuietori.
Peugeot Citroën negociaza acum contractarea pentru productia de serie a unor componente care vor fi integrate in concurentul modelului low-cost Dacia, care deocamdata la Mioveni are numele de cod X52. Modelul Peugeot, cu indicativul M3, si modelul Citroën, cu indicativul M4, se vor sincroniza astfel cu lansarea Logan II in 2012.
Si furnizorul blocurilor optice pentru intreaga familie Logan si pentru Duster, Elba Timisoara, este acum implicata in dezvoltarea noului model. Reprezentantii companiei nu au dorit sa dea detalii despre model sau productia posibila, insa au specificat ca au investit in ultimii ani in tehnologia LED, precum cea care intra in constructia farurilor din gama marcii Audi.
"Exista posibilitatea implementarii tehnologiei LED in farurile pentru Dacia. Trebuie insa sa fie decizia lor. Totul tine de adaptare. Acum ne gandim la viitoarea generatie Logan, la viitoarele modele si la comenzile pentru fabricile din Maroc si Rusia. Acolo este batalia intre furnizori", a declarat Gheorghe Cocian, directorul general al Elba Timisoara.
Compania furnizeaza deja corpuri de iluminat care sunt livrate in componenta colectiilor CKD de masini dezasamblate catre celelalte fabrici care produc modelele Logan.

sursa: ziarul financiar


Citeste si istoria marcii DACIA

Categorii articole


1 comentarii pentru articolul -- Dacia aproape de final cu noul Logan-2012
  • avatar
    andrei 2011-09-16 14:51:17

    Cele 6 modele de loganuri sunt uimitoare.

Marci auto

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra