Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Chrysler va vinde in Europa sub sigla Lancia

2010-04-24 00:00:00
video: nu | vizualizari: 10680

chrysler 300cLucruri mari se petrec in cadrul grupului FIAT. Daca pentru viitorul apropiat italienii planuiesc ca Alfa sa intre pe segmentul SUV-urilor, iar Maserati sa devina ceva mai accesibil prin lansarea a doua noi modele cu preturi intre 55.000 si 70.000 de euro, Lancia si Chrysler vor deveni mai apropiate ca niciodata.

Pentru ca marca Lancia este practic absenta in afara patriei sale, FIAT vrea sa justifice existenta sa prin comercializarea de versiuni europene Chrysler cu logo-ul Lancia. Totodata este posibila si reciproca, SUA putand primi modelele Lancia, sub logo-ul Chrysler, desigur.

Asadar, incepand de anul viitor, cinci modele Chrysler construite in America de Nord vor fi comercializate pe pietele din Europa, cu insigna Lancia. Numai in Marea Britanie si in Irlanda, brandul american va fi vandut ca atare (ambele tari cu modele cu volan pe dreapta, segmentul din care Lancia s-a retras in 1991.) Chiar si autoturismele Lancia vor fi vandute in aceste doua piete sub logo-ul Chrysler.

Dealerii europeni vor primi urmatoarele versiuni Lancia ale viitoarelor modele americane: sedanul de mari dimensihni 300C (2011), minivanul restiliyat Voyager (2011), un sedan compact construit in SUA (2012), un compact hatchback/break construit in SUA (2012), viitorul Sebring construit in Europa.


Citeste si istoria marcii CHRYSLER

Categorii articole


4 comentarii pentru articolul -- Chrysler va vinde in Europa sub sigla Lancia

Marci auto

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan