Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Cele mai scumpe 7 masini din lume

2016-03-13 08:08:08
video: nu | vizualizari: 3010

mclarenAi cateva milioane de dolari si nu ai ce face cu ele? Simti nevoia sa schimbi autoturismul tau vechi, plictisitor, care a fost produs in masa cu un supercar? Una dintre urmatoarele sapte masini ar putea fi a ta, daca te incadrezi in conditiitle de mai sus.

Englezeasca Aston Martin Vulcan costa 2.3 milioande de dolari.

Daca iti doresti o masina englezeasca de 800 CP, motorizare V12, Aston Martin Vulcan va fi, probabil, alegerea ta. Asta in situatia in care vei putea gasi una; probabilitatea sa nu gasesti este destul de mare, avand in vedere ca modelul s-a produs in doar 24 de exemplare si toate au fost vandute. Din pacate trebuie sa alegi alt model daca iti doresti un supercar.

Oferind 2.5 milioane pe un Ferrari F60 ai putea sa ajuti celebra firma italiana sa isi sarbatoareasca aniversarea.

Ferrari F60 a fost modelul construit de firma italiana pentru a sarbatori a 60-a aniversare. Singura problema este ca au iesit de pe banda doar 10 modele si toate au fost vandute inainte ca firma sa anunte ca le va produce.
Modelul este un coupe de 730CP.
ferrari F60
Pagani Huayra BC este o supermasina de 2.6 milioane de dolari pe care ai putea sa o cumperi, doar daca vrei versiunea roadster.

Dintre toate masinile din articol, Pagani Huayra BC este una dintre putinele pe care chiar ai avea sansa sa o cumperi, daca ai banii necesari. Dar...doar daca iti place versiunea roadster, deoarece toate cele 20 de modele coupe produse au fost vandute.

Ferrari FXX K costa 3 milioane de dolari

Bazat pe platforma lui LaFerrari, FXX K este cu 194 de milimetri mai lung, cu 59 mm mai lat şi cu 87 CP mai puternic. Motorul V12 de 6,3 litri a primit 60 de unităţi de putere în plus (peste ce 800 pe care îi are LaFerrari), în timp ce adjuvantul electric a fost urcat până la 190 de cai-putere (de la 163 CP). Rezultatul - 1.050 de cai-putere şi 900 de Newtoni-metru.

Cu toate ca 40 dintre acesti monstri italieni au fost produsi, toti au fost vanduti. Ne pare rău!

McLaren P1 GTR de 3.1 milioane de dolari este o masina de curse

Am zis ca Aston Martin Vulcan este o masina britanica cu un pret exorbitant? Ei bine, m-am grabit. Adevarata masina britanica super-scumpa este McLaren P1 GTR.

Vanduta in aceeasi combinatie de culori ca faimosul F1 GTR din 1995 care a castigat Le Mans, nu mai exista indoiala ca aceasta masina este destul de frumoasa.
Este propulsata de un motor V8 care produce 986CP ajutat de un electric.
A fost produsa intr-un numar de doar 35 de exemplare.


Lamborghini Veneno Roadster costa "doar" 4.5 milioane de dolari. In acest pret nu este inclus si acoperisul.

Veneno Roadster este un supercar de 740CP fara acoperis. Nu exista pentru acest model nici soft top nici hard top; pur si simplu nu are plafon.
Daca ai in cont 4.5 milioane de dolari pentru a-l cumpata nu cred ca ar mai fi o problema faptul ca nu are acoperis. Probabil mai ai si alte masini in garaj care au asa ceva.

Koenigsegg CCXR Trevita de 4.85 miloane straluceste ca un diamant.

Doar doua modele Koenigsegg CCXR Trevitas au fost fabricate, si doar unul este omologat pentru Statele Unite. Interesant, nu? Modelul american a fost cumparat de celebrul, extravagantul....Floyd Mayweather Jr. si se spune ca este tare mandru de acest lucru.


Categorii articole


Galerie foto pentru articolul --- Cele mai scumpe 7 masini din lume

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Cele mai scumpe 7 masini din lume
Fii primul care comenteaza acest articol!

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra