Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

BMW experimeteaza farurile cu laser

2011-09-05 11:25:48
video: nu | vizualizari: 8688

i8 concept va avea faruri cu laserTehnologia folosita pentru faruri avanseaza rapid, iar cea cu LED poate deveni banala, avand in vedere ce urmeaza.
Mai nou, BMW sugereaza tehnologia laser ce poate oferi mai multa siguranta si functii noi.

Comparativ cu ultima tehnologie folosita, farurile LED, metoda BMW, cu laser, are o intensitate de mii de ori mai mare, in timp ce consumul este la jumatate.Desi intensitatea este mult mai mare, luminile nu sunt daunatoare pentru oammeni si animale, spun cei de la BMW.

Lumina nu va fi emisa direct, ci trecand printr-o conversie, pentru a o face mai "blajina", rezultatul fiind o lumina alba si stralucitoare.


Cei de la BMW vor folosi noua tehnologie pe noul i8 concept, care isi va face prima aparitie in public la Frankfurt Motor Show, luna aceasta.


Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- BMW experimeteaza farurile cu laser
Fii primul care comenteaza acest articol!

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn