Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Apare un nou model KIA Roadster

2011-03-29 08:54:14
video: nu | vizualizari: 6452

noul model kia roadsterDe aceasta data, coreenii au ambitia sa propuna un model propriu, care sa rivalizeze cu Mazda MX-5. Practic, roadsterul KIA este inca un pas in strategia grupului Hyundai-KIA de a-si diversifica gama si de a trasa o linie directoare a imaginii de marca.
In cadrul grupului Hyundai-KIA, marca Hyundai are rolul brandului axat pe stil si confort, in timp ce KIA vizeaza un public mai tanar, mizand pe dinamism si fun . Prin urmare, planurile pentru un roadster KIA, care sa rivalizeze cu reputatul model Mazda MX-5, nu sunt hazardate, dupa cum afirma sursele britanicilor de la AutoExpress - vezi aici randarile.

Nu este pentru prima oara cand KIA are un roadster in gama. Acest lucru s-a mai intamplat in anii '90, dar atunci era vorba doar de producerea sub licenta a modelului Lotus Elan, construit intre 1989 si 1995 de catre mica firma britanica. Coreenii au construit acest model sub denumirea KIA Elan, intre 1996 si 1999, dar succesul de piata a fost insignifiant.

Ideea de roadster a revenit o data cu prezentarea, la Salonul Auto Detroit 2004, a conceptului KIA KCV III, dar lucrurile au tergiversat, iar criza economica a stopat acest proiect. Acum, insa, chiar seful european al KIA, Paul Philpott, confirma faptul ca, in 2013 sau 2014, vom vedea in gama KIA un rival pentru cunoscutul roadster Mazda MX-5.

Seful KIA Europe a facut chiar o comparatie cu grupul Volkswagen, considerand ca brandul KIA este pentru grupul Hyundai-KIA ceea ce este SEAT pentru grupul Volkswagen - adica o marca indreptata spre tinerii care vor masini dinamice. Mai ales ca, pana acum, coreenii ne-au gratulat cu cateva concepte de masini sport accesibile, precum Kee Sports Coupe Concept sau Coup Concept.

Pentru moment nu au fost oferite alte detalii, dar este de asteptat ca roadsterul sa utilizeze aceeasi platforma tehica a lui Hyundai Veloster, iar pretul de baza sa se situeze sub bariera a 20.000 euro. Nu se stie nici daca vorbim de o versiune coupe-cabrio, cu hard-top escamotabil, din ratiuni de costuri cat mai scazute cel mai probabil fiind ca roadsterul KIA va avea un soft-top.

Ramane sa vedem daca, la Salonul Auto Frankfurt 2011, coreenii nu ne vor gratula cu un concept care sa prefigureze noul roadster KIA.

sursa: promotor.ro


Citeste si istoria marcii KIA

Categorii articole


Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Apare un nou model KIA Roadster
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet