Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii Toyota

Da 8 Vizualizari: 31066

toyota aatoyota logoToyota Motor Corporation (sau TMC) este o companie multinationala care produce automobile, camioane, autobuze si roboti,cu sediul principal in orasul Toyota, Japonia. Toyota este cel mai mare producator de autovehicule din Asia si al doilea producator mondial.

Toyota este unul din cei trei mari producatori asiatici de autovehicule care concureaza producatorii americani pe piata mondiala, ceilalti doi fiind Nissan Motors si Honda Motor. Compania ofera de asemenea servicii financiare prin filiala sa Toyota Financial Services, si activeaza si in alte domenii de activitate. Autovehiculele produse sunt vândute sub denumirile de Toyota, Scion si Lexus. Toyota detine majoritatea actiunilor in cadrul companiilor Daihatsu si Hino, si 8,7% din Fuji Heavy Industries, producatorul automobilelor Subaru.

in anul 2005, Toyota impreuna cu Daihatsu Motor Company a produs 8,54 milioane de vehicule, cu aproape 500.000 mai putin decât General Motors in acel an. in luna iulie 2006 Toyota depasise Ford in vânzarile de automobile, insa producatorul american si-a recâstigat pozitia o luna mai târziu. Toyota detine o importanta cota de piata in Statele Unite, Europa si Africa si este liderul de piata in Australia.

Toyota Motor Corporation a aparut in luna septembrie a anului 1933, atunci când compania Toyoda Automatic Loom a creat o noua divizie dedicata producerii de automobile sub conducerea fiului fondatorului, Kiichiro Toyoda. La putin timp dupa aceea, divizia producea deja primul motor (Type A Engine), in 1934, care a fost folosit la propulsarea primului autovehicul (Model A1) in luna mai 1935 si a camionului G1 in august 1935. Productia autovehiculelor Model AA a inceput in 1936.

Desi grupul Toyota este cunoscut azi indeosebi pentru autovehiculele produse, are o prezenta activa in industria textila, producând razboaie de tesut automate (acum complet computerizate), si masini de cusut electrice, disponibile in toata lumea.

Toyota Motor Corporation s-a despartit de compania mama, devenind o entitate independenta in 1937. Desi numele de familie al fondatorilor este Toyoda, numele companiei a fost modificat pentru a marca separarea muncii fondatorilor de viata casnica, pentru simplificarea pronuntiei si pentru a fi de bun augur noii firme. Toyota este considerat un nume mai norocos decât Toyoda in Japonia, unde cifra opt este considerata una norocoasa, opt fiind numarul de linii necesare pentru a scrie Toyota cu caracterele katakana.

in timpul razboiului din Pacific compania a produs camioane destinate armatei imperiale. Din cauza penuriei de materii prime din Japonia, camioanele militare fusesera simplificate la maximum - de exemplu, aveau un singur far amplasat in centrul capotei. Fabricile Toyota din Aichi au scapat bombardamentelor deoarece razboiul s-a incheiat cu doar putin timp inaintea unui raid programat al fortelor aliate.

Productia de autovehicule de pasageri a fost reluata in 1947 cu modelul SA. in 1950 a fost infiintata o companie separata specializata in vânzari, Toyota Motor Sales Company, care a functionat pâna in anul 1982. in aprilie 1956 a fost creat lantul de reprezentante de vânzari Toyopet.

Toyota detine fabrici in toata lumea, unde se produc si asambleaza autovehicule pentru pietele locale. Compania detine fabrici de productie sau asamblare in Japonia, Statele Unite, Australia, Canada, Indonezia, Polonia, Africa de Sud, Turcia, Marea Britanie, Franta, Brazilia, cele mai recente fiind cele din Pakistan, India, Argentina, Republica Ceha, Mexic, Malaezia, Tailanda, China si Venezuela.

Primul vehicul Toyota construit in afara Japoniei a fost un Land Cruiser FJ-251 construit in São Paulo, Brazilia, in luna mai a anului 1959.
Lexus

Lexus este marca sub care Toyota produce automobile de lux. in Statele Unite, Lexus detine topul vânzarilor la masini de lux. De la introducerea marcii in 1989, Lexus si-a dobândit reputatia de a vinde produse fiabile si a oferi servicii de calitate catre client. in anul 2006, firma de evaluare a produselor J. D. Power a declarat Lexus ca fiind cel mai fiabil brand din Statele Unite pe baza unui sondaj in care a intervievat peste 47.000 de posesori de autovehicule referitor la problemele pe care le-au avut in primii trei ani de la cumpararea autovehiculului.
Scion

Scion este o divizie a Toyota care activeaza doar in Statele Unite.

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- Toyota

Nici un videoclip pentru --- Toyota

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Toyota
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet