Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii LandRover

Da 8 Vizualizari: 30673

land roverland rover logoDe la primul model din 1948, numele Land Rover a devenit sinonim, la nivel global, cu vehiculele cu transmisie integrala definitorii.Printre acestea, Defender, Freelander, Discovery si Range Rover au evoluat pentru a satisface fiecare cerinta de stil urban, confort si capacitati off-road inegalabile. E o poveste remarcabila ce se confunda cu insasi istoria 4x4.

De-a lungul ultimilor 55 de ani, gama de vehicule Land Rover a evoluat si a devenit sinonima cu robustetea, durabilitatea, confortul si stilul elegant. An de an, modelele Land Rover au redefinit categoriile 4x4 din intreaga lume.

Range Rover

La mijlocul anilor 1960, cu Land Rover detinand pozitia ferma de clasic al designului functional, nou infiintata divizie de Proiecte Vehicule Noi a efectuat o calatorie de cercetare in Statele Unite. Aceasta a avut drept rezultat designul Range Rover. Nascut din gandirea curajoasa a lui Land Rover, a fost prezentat presei in Iunie 1970 si s-a bucurat de o recunoastere imediata. Lansarea modelului Range Rover a fost considerata un succes decisiv si a fost aclamat ca primul model veritabil de vehicul multifunctional - un vehicul de transport capabil si practic ce poate substitui la nevoie un vehicul de transport expres de cursa lunga.In prima jumatate a anilor 1980, acest lider mondial al vehiculelor a trecut prin mai multe schimbari si imbunatatiri. Pe langa aparitia unui model cu patru usi, o varianta mai luxoasa a aparut in prim-plan treptat iar scaunele cu tapiterie din vinil si interiorul minimal de pe modelul Range Rover original au fost inlocuite cu sistemul de aer conditionat si niveluri superioare de capitonaj. Editia Vogue a ajuns sa simbolizeze cel mai nou pachet de dotari de siguranta pe care-l cunoastem atat de bine astazi

O a doua generatie Range Rover a fost introdusa in 1994. Noua sa caroserie combina liniile de design de pe vechiul model cu o forma mai contemporana, in timp ce modificarile mecanice au vizat versiunile noi si mai puternice ale fidelului motor V8.

In 2001 s-a lansat noul Range Rover. Este cu siguranta cel mai capabil vehicul de lux din lume, cu sasiu, suspensii, tren de rulare si design noi. Noul Range Rover continua povestea remarcabila a unui vehicul remarcabil.

Discovery

Primul model Discovery - lansat in 1989 - a reprezentat o distantare curajoasa de Land Rover. Forma complet noua includea multe trasaturi de design distinctive precum aspectul exterior vertical, linia umarului coborata, acoperisul in trepte si farurile Alpine de acoperis la spatele vehiculului. Si nu s-a oprit totul la design. Discovery a fost lansat impreuna cu tehnologii avansate, precum tractiunea integrala permanenta 4x4 si legendara tehnologie Hill Descent Control (control la coborarea in panta) ca dotare standard. Desi un vehicul complet nou, era vizibil un model Land Rover.

Cu o dezvoltare continua, Seria II a aparut in 1998. Mentinand inca silueta conventionala a modelului Discovery, fiecare panou de caroserie este nou, cu exceptia hayonului. In 1999, Discovery a fost desemnat "Vehiculul utilitar sport al anului" de catre revista Automobile - anuntand succesul Land Rover in SUA. In 2003 a fost lansat un nou model Discovery 2003 rafinat si extrem de capabil, prezentand noua fata a familiei Land Rover.

2004 marcheaza momentul de varf in cuprinzatorul patrimoniu Discovery , o data cu lansarea noului model Discovery 3. Curajos, pur si plin de convingere, acest nou model va redefini categoria de lux SUV inca o data. Designul extrem de functional se combina cu tehnologia inteligenta si puternica in, probabil, cel mai bun vehicul de teren cu sapte locuri din lume.

Freelander

Cu o crestere continua pe piata principala a vehiculelor cu transmisie integrala in anii 1960, Land Rover a continuat sa evolueze. Cererea pentru aptitudinile sale unice a crescut puternic si s-au fabricat versiuni cu ampatament variabil si stil diferit de caroserie pentru a imbunatati flexibilitatea si capacitatea de munca. Exploratorul perfect putea fi de acum gasit in intreaga lume.

Cu lansarea modelului Discovery in 1988, acest vehicul deja legendar s-a facut cunoscut sub numele de Land Rover Defender. Pe modelul Defender actual, patrimoniul indiscutabil al modelului 4x4 original este combinat cu tehnologia inovatoare, precum sistemul de control electronic al Tractiunii de la Land Rover. Defender este un vehicul echipat complet pentru toate situatiile - si continua sa evolueze si sa se dezvolte pana in ziua de astazi

Freelander a fost prezentat lumii si s-a bucurat de o larga apreciere din partea criticilor in Septembrie 1997 la salonul auto de la Frankfurt. A lansat Land Rover intr-o noua zona a pietei de vehicule 4x4 destinate timpului liber si a extins atractivitatea brand-ului dincolo de cumparatorii traditionali de vehicule 4x4.Pe parcursul unui an, vanzarile modelului Freelander s-au dublat iar acesta a devenit modelul 4x4 cu cele mai mari vanzari din Regatul Unit. Plaja extinsa de aptitudini, de la manevrabilitatea specifica unei berline la robustetea off-road autentica Land Rover s-a dovediti irezisitbila pentru cumparatori. De la inceput, modelul Freelander a oferit tehnologie inovatoare intr-o forma directa. Tehnologii precum Hill Descent Control (Control la Coborarea Pantelor) - proiectate perfect pentru a asigura tuturor conducatorilor increderea de a explora legendarele aptitudini off-road oferite de un Land Rover. Gama de versiuni disponibile a contribuit la cresterea atractivitatii - trei configuratii de caroserie distincte intr-un break practic cu cinci usi si un model sport cu trei usi in versiunile cu acoperis rigid sau pliabil, cu variante de echipare cu motoare pe benzina sau diesel.

In 2001, Land Rover a anuntat noua gama de modele Freelander echipate cu motoare V6, un motor turbodiesel nou si imbunatatit, o transmisie noua automata CommandShift(TM) si imbunatatiri extinse in intreaga gama.In 2004, noua gama Sport a adus o dimensiune proaspata gamei Feelander. Cu o constructie a suspensiei coborate si imbunatatite si roti de 18", acestea combina dinamica sportiva cu cele mai inalte niveluri de confort pentru conducator si pasageri.

Defender

Produs pentru prima data in 1948, istoria acestui vehicul unic dezvaluie o viziune de proiectare de o consistenta remarcabila, de la cele mai vechi modele pana la modelul Defender de astazi, mai mult de 55 de ani mai tarziu.

Utilizat pe scara larga in intreaga lume, datorita abilitatii sale de a ajunge in cele mai inaccesibile parti ale planetei, Defender este optiunea numarul unu pentru exploratori si aventurieri deopotriva. Istoria acestui vehicul unic dezvaluie o viziune de proiectare de o consistenta remarcabila, de la cele mai vechi modele pana la modelul Defender de astazi, mai mult de 55 de ani mai tarziu.

Primul Land Rover a aparut in 1948 - un vehicul utilitar splendid de simplu si de ingenios. Fratii Spencer si Maurice Wilks, creatorii Land Rover, lucrand la fabrica din Solihull, au proiectat un vehicul simbol ce combina simplitatea utilitara si calitatea robusta si fiabila.La mijlocul anilor 1950, numele de Land Rover s-a consacrat definitiv ca un sinonim pentru durabilitate si excelenta off-road. Utilizatorii din domeniul militar si agricol, precum si din sectoare precum serviciile de salvare si urgenta au regasit in Land Rover calitatile pe care le apreciaza la un vehicul. Iar in 1959 modelul Land Rover cu numarul 250,000 a iesit de pe linia de productie.

Cu o crestere continua pe piata principala a vehiculelor cu transmisie integrala in anii 1960, Land Rover a continuat sa evolueze. Cererea pentru aptitudinile sale unice a crescut puternic si s-au fabricat versiuni cu ampatament variabil si stil diferit de caroserie pentru a imbunatati flexibilitatea si capacitatea de munca. Exploratorul perfect putea fi de acum gasit in intreaga lume.

Cu lansarea modelului Discovery in 1989, acest vehicul deja legendar s-a facut cunoscut sub numele de Land Rover Defender. Pe modelul Defender actual, patrimoniul indiscutabil al modelului 4x4 original este combinat cu tehnologia inovatoare, precum sistemul de control electronic al Tractiunii de la Land Rover. Defender este un vehicul echipat complet pentru toate situatiile - si continua sa evolueze si sa se dezvolte pana in ziua de astazi

sursa landrover.ro

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- LandRover

Nici un videoclip pentru --- LandRover

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- LandRover
Fii primul care comenteaza acest articol!

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn