Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii Isuzu

Da 8 Vizualizari: 33685

isuzu d-maxisuzu logo1916
Tokyo Ishikawajima Shipbuilding and Engineering (predecesorul grupului ISUZU) incepe constructia unei fabrici pentru constructia de automobile.

1918
Tokyo Gas and Electric Industrial Co, de asemenea predecesor al ISUZU produce automobilul “A”

1922
Incepe comercializarea modelului Wolseley A9, primul automobil construit in Japonia, sub licenta Wolseley (Marea Britanie)

1937
Este fondar grupul Tokyo Motors Inc (predecesorul ISUZU)

1939
Este realizat si introdus pe piata modelul DA40, automobil cu motor diesel.

1949
Se adopta actuala denumire a grupului ISUZU: "ISUZU MOTORS LIMITED"

1959
Este prezentat la nivel mondial primul vehicul de 2 tone cu tractiune spate.

1971
Este semnat acordul de cooperare cu grupul General Motors

1986
Se celebreaza atingerea a 3 milioane de unitati exportate.

1990
ISUZU decine primul constructor din lume de vehicule industriale meii si grele (peste 6,1 tone).
Este lansat modelul off-roat Trooper ce obtine numeroase succese in competitiile de raliuri, si a carui noua versiune este propulsata de un motor diesel “common rail” cu injectie directa. ISUZU este primul producator din lume ce introduce sistemul “common rail” in gama sa de vehicule off-road. In decembrie 1998 Isuzu obtine din partea "Automotive Researches Journalist Conference” din Japonia premiul "Technology of The Year" pentru cel mai bun motor al anului

1999
In iunie ISUZU invepe productia de motoare diesel in Polonia pentru toate automobilele OPEL si ale Grupului GM destinate pietei europene.

2000
ISUZU a atins numarul de 15.318.782 motoare diesel produse in propriile fabrici, consolinadud-si pozitia de lider mondial.

2002
In luna mai este lansat oficial noul pick-up ISUZU D-MAX pe piata tailandeza, atingand in scurt timp vanzari record pe aceasta piata.

2003
Spre sfarsitul anului incepe comercializarea D-MAX in Europa si in Italia in special.

2004
ISUZU este primul producator din lume de pick-up-uri, in afara de cei din USA, cu peste 328.000 de unitati vandute. ISUZU este de asemenea primul constructor din lume in ceea ce priveste vehiculele comerciale usoare, pna la 6 tone cu peste 183.000 de vehicule, si cu o productie de peste 75.000 de vehicule din gama medie (de la 6 la 16 tone). 

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- Isuzu

Nici un videoclip pentru --- Isuzu

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Isuzu
Fii primul care comenteaza acest articol!

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan