Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii Isuzu

Da 8 Vizualizari: 34180

isuzu d-maxisuzu logo1916
Tokyo Ishikawajima Shipbuilding and Engineering (predecesorul grupului ISUZU) incepe constructia unei fabrici pentru constructia de automobile.

1918
Tokyo Gas and Electric Industrial Co, de asemenea predecesor al ISUZU produce automobilul “A”

1922
Incepe comercializarea modelului Wolseley A9, primul automobil construit in Japonia, sub licenta Wolseley (Marea Britanie)

1937
Este fondar grupul Tokyo Motors Inc (predecesorul ISUZU)

1939
Este realizat si introdus pe piata modelul DA40, automobil cu motor diesel.

1949
Se adopta actuala denumire a grupului ISUZU: "ISUZU MOTORS LIMITED"

1959
Este prezentat la nivel mondial primul vehicul de 2 tone cu tractiune spate.

1971
Este semnat acordul de cooperare cu grupul General Motors

1986
Se celebreaza atingerea a 3 milioane de unitati exportate.

1990
ISUZU decine primul constructor din lume de vehicule industriale meii si grele (peste 6,1 tone).
Este lansat modelul off-roat Trooper ce obtine numeroase succese in competitiile de raliuri, si a carui noua versiune este propulsata de un motor diesel “common rail” cu injectie directa. ISUZU este primul producator din lume ce introduce sistemul “common rail” in gama sa de vehicule off-road. In decembrie 1998 Isuzu obtine din partea "Automotive Researches Journalist Conference” din Japonia premiul "Technology of The Year" pentru cel mai bun motor al anului

1999
In iunie ISUZU invepe productia de motoare diesel in Polonia pentru toate automobilele OPEL si ale Grupului GM destinate pietei europene.

2000
ISUZU a atins numarul de 15.318.782 motoare diesel produse in propriile fabrici, consolinadud-si pozitia de lider mondial.

2002
In luna mai este lansat oficial noul pick-up ISUZU D-MAX pe piata tailandeza, atingand in scurt timp vanzari record pe aceasta piata.

2003
Spre sfarsitul anului incepe comercializarea D-MAX in Europa si in Italia in special.

2004
ISUZU este primul producator din lume de pick-up-uri, in afara de cei din USA, cu peste 328.000 de unitati vandute. ISUZU este de asemenea primul constructor din lume in ceea ce priveste vehiculele comerciale usoare, pna la 6 tone cu peste 183.000 de vehicule, si cu o productie de peste 75.000 de vehicule din gama medie (de la 6 la 16 tone). 

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- Isuzu

Nici un videoclip pentru --- Isuzu

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Isuzu
Fii primul care comenteaza acest articol!

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Istoria curselor auto DRAG NASCAR

Este un fapt acceptat de catre istoricii curselor cu masini cum ca NHRA (Asociatia nationala a HotRod-urilor) si NASCAR impart aceeasi radacini in Statele unite, datand de la inceputul anilor 1930, desi a devenit sport legitim la scurt timp dupa razboi. Incluzand implicarea primilor hotrod-eri si masinilor de curse in contrabanda cu alcool, folosind profiturile obtinute din piata neagra a alcoolului pentru a cumpara masini noi si a le face sa mearga mai repede pe distante scurte. Practic, competitiile intre ei au