Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii Hyundai

Da 8 Vizualizari: 29631

hyundai accenthyundai logoHyundai Motor Company este un fabricant de automobile din Coreea de Sud. Fondat in 1967, Hyundai este cel mai mare producator corean de automobile. in ultimii ani, Hyundai a devenit sponsorul principal al "2002 FIFA World cup Korea Japan" si sponsor oficial al "2006 FIFA Worldcup Germany". Hyundai are in jur de 50.000 de angajati si venituri anuale peste 20 miliarde de USD.

Primul model de masini, Hyundai Cortina, a fost produs in 1968 in parteneriat cu Ford.
Primul model de productie proprie, Hyundai Pony, a fost realizat dupa designul lui Giorgio Giugiaro de la ItalDesign si avea la baza tehnologia japoneza Mitsubishi. In urmatorii ani au inceput si exporturile spre Ecuador si tarile Benelux.

In 1986, Hyundai a intrat pe piata Statelor Unite cu modelul Excel, care, datorita accesibilitatii,  in scurt timp a obtinut premiul pentru „Cel mai bun produs nr. 10” acordat de revista Fortune.

In 1988, a inceput productia modelului de mici dimensiuni Hyundai Sonata, dotat cu un motor de productie proprie Hyundai.

Pe piata europeana, marca Hyundai a aparut pentru prima data in toamna anului 1990 prin modelul Lantra, care in doar cinci ani a fost reconceputa pentru a lansa a doua generatie a acestui model.

In 1992, opinia publica, pentru prima data si-a facut o inchipuire despre viitorul marcii Hyundai datorita prezentarii primului concept car HCD-I, care a pus bazele traditiei de productie a automobilelor original conceptuale, inclusiv a seriei HCD.

In aprilie 2000, a avut loc premiera familiei coreene Hyundai Elantra in a treia generatie.

Hyunda Motor Company si DaimlerChrysler AG au fondat o intreprindere mixta pentru producerea automobilelor comerciale, care va purta numele de Daimler Hyundai Truck Corporation. Din 2004, aceasta companie produce motoare pentru Mercedes-Benz 900.

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- Hyundai

Nici un videoclip pentru --- Hyundai

1 comentarii pentru articolul -- Hyundai
  • avatar
    racariu gheorghe 2014-07-04 16:02:58

    A-m cumparat hyundai accent prin lizing in 2007,a-m achitato dupa un an de zile dupa care a inceput problema cu directia.A fost anuntat prin televiziune ca vor fi chemate in service 8200 de masini cu probleme din fabricatie la directie dar au trecut 7 ani si nu se mai aude nimic.de ce?ce se asteapta?Eu ma simt foarte pacalit ca a-m facut aceasta alegere neinspirata.Aceasta firma a demonstrat ca se joaca cu vietile oamenilor.Va rog dati un raspuns ca vina o poarta constructorul,altfel ne adresam justitiei.

Marci auto

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun

Inceputurile liniilor de asamblare auto

Inceputurile liniei de asamblare. Pe la inceputurile anilor 1900, masinile pe benzina au inceput sa depaseasca in vanzari celelalte autoturisme. Piata pentru automobile economice crestea si nevoia pentru productia industriala isi facea simtita prezenta. Primi fabricanti de autoturisme a fost Franta : Panhard & Levassor (1889) si peugeot ( 1891). Prin fabricanti de autovehicule ne referim la constructori ai intregului vehicul pentru vanzare si nu doar la inventatorii motoarelor ce au experimentat doar pent