Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii Hummer

Da 8 Vizualizari: 29063

hummer h2hummer logoHummer este unul din acele vehicule cu o istorie mai aparte.

Derivat dintr-un vehicul militar, primul automobil Hummer - modelul  H1 - lansat in 1992 sub sigla AM General, era practic a doua tentativa a americanilor de a metamorfoza un aparat al industriei militare intr-un produs pentru piata de consum. Operatie reusita.

Noul model este perceput ca o revelatie iar piata locala raspunde pe masura asteptarilor. in 1995 compania vinde marca Hummer gigantului General Motors, care exploateaza la maximum cererea tot mai ridicata de modele SUV. Hummer H1 a fost baza de la care a pornit GM in constructia brand-ului Hummer. Avand la baza conceptul militar Humvee, din 1992 si pana acum au fost construite 12,000 de exemplare.

"Este o reflexie a directiei pe care vrem sa o urmam cu brand-ul Hummer" sustine directorul general Hummer, Martin Walsh. "Brand-ul Hummer isi are inca ADN-ul din vechiul Humvee... Va fi intotdeauna marcat ca locul de unde am plecat.
Walsh a adaugat si ca Hummer planuieste sa se concentreze pe modele cu priza mai mare la public in locul pietei de nisa careia i se adresa Hummer H1.

Hummer H1 consuma in jur de 24l la 100Km, insa directorul spune ca nu cresterea de preturi la carburant a influentat decizia GM. A subliniat ca cumparatorii Humer H1 nu tin cont in mod special de consum si preturile carburantilor. Pornind de la fratele mai mare Hummer H1, americanii au dat viata lui Hummer H2, care imbina performantele excelente din teren accidentat cu confortul si luxul unui sedan din clasa premium. De la prima vedere Hummer H2 iese in evidenta datorita gabaritului, inaltimea si latimea de doi metri impun respect pentru ceilalti participanti la trafic.

In ciuda gabaritului si a masei sale, Hummer H2 este destul de lejer de condus. H2 are o vizibilitatea buna, iar montantii verticali ai parbrizului ne scutesc de unghiurile moarte.Hummer-ul este o masina care se simte cel mai bine pe teren accidentat. Hummer H2 este dotat cu unul dintre cele mai sofisticate sisteme de tractiune integrala, gestionat electronic.

Date tehnice:  Motor: 6.000 cmc
Putere maxima: 322 CP
Cuplu maxim: 490Nm
Transmisie: automata
Acceleratie: 10.2 secunde de la 0-100 km/ora
Consum: 18,l /100 km in ciclu mixt
H3 va fi cel mai mic model din gama Hummer SUV-ul are o lungime de 4,39 m, o latime de 1,9 m si o inaltime de 1,83 m. H3 este propulsat de un motor pe benzina cu 5 cilindri in linie de 3,5 l/220 CP. Cuplul maxim ajunge la 305 Nm. Consumul mediu anuntat este de 11,7 l/100 km. Clientii pot alege intre o cutie de viteze manuala cu 5 trepte si una automata cu 4 trepte. Sistemul permanent de tractiune integrala este controlat electronic si ofera soferului posibilitatea de a alege intre 5 moduri de operare diferite: un mod pentru autostrada, un mod in care forta motoare este distribuita automat intre puntea fata si cea spate, doua moduri pentru teren accidentat si o pozitie neutra pentru situatiile in care SUV-ul trebuie tractat. Garda la sol este de 23 de cm. Pentru interior, lista dotarilor include tapiterie din piele, climatizare automata, sistem multimedia cu CD si DVD. H3 vine echipat cu un sistem inteligent de protectie al pasagerilor care interactioneaza cu echipamentele de securitate in asa fel incat sa reduca la maxim efectul unui eventual accident. "Nu ne-am gandit sa cream o familie cu mama, tata si copilul Hummer", a spus directorul de design al proiectului, Clay Dean. Cu toate acestea insa, GM foloseste ultimele concepte si solutii tehnice preferate de publicul tanar, cu varsta sub 45 de ani. In plus, Hummer s-a asociat cu frma de imbracaminte sport Nike Inc., pentru a concepe design-ul interior si exterior al modelului H3, astfel incat acesta sa fie cat mai aproape de gusturile tinerilor.

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- Hummer

Nici un videoclip pentru --- Hummer

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- Hummer
Fii primul care comenteaza acest articol!

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan