Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii GMC

Da 8 Vizualizari: 26372

gmc sierra gmc logoIn anul 1901, Max Grabowski a fondat o companie numita "Rapid Motor Vehicle Company", care dezvolta unele dintre cele mai timpurii camioane construite vreodata.Camioanele erau echipate cu motoare cu un cilindru.
In anul 1909, compania a fost cumparata de catre General Motors pentru a forma bazele lui General Motors Truck Company, din care a derivat GM Trucks.
Un alt producator independent cumparat in acelasi an de catre GN a fost Reliance Motor Car Company.
Rapid&Reliance a fuzionat in 1911, iat in 1912 marca GMC Truck a fost prezentata pentru prima data sa Salonul Auto International de la New York. In jur de 22.000 de camioane au fost produse in acel an.
In 1916, un camion GMC a traversat tara din Seattle pana la New York in trei zile, iar in 1926, un camion cu capacitatea de doua tone a fost ciondus din New York pana in san Francisco in cinci zile si 30 de minute.
In Timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, GMC Truck a produs 600.000 de camioane pentru Armata S.U.A.
In 1925 GM a cumparat o parte din actiunile unei firme producatoare de autobuze din Chicago, Illinois, care era fondata de John D. Hertz. Dupa ce a cumparat si restul de actiuni in 1943, GM a redenumit-o GM Truck and Coach Division, si au produs autobuze in Canada si Statele Unite pana in anii 1980.
GM s-a confruntat cu o concurenta crescuta la sfarsitul anilor 70, iar in 1980 au incatat producerea de autobuze. In 1987, GMC a vandut modelele de autobuze catre Transportation Mnufacturing Corporation.
In 2002, GMC a tiparit o carte numita GMC:Primii 100 de ani, in care se explica intreaga istorie a companiei. In zilele noastre GMC produce SUV-uri, camionete pick-up, van-uri, camioane usoare si camioane de capacitate medie. In trecut GMC a mai produs autospeciale de pompieri, ambulante, camioane grele, vehicule militare, rulote motorizate si autobuze de tranzit.
In 2007 GMC a introdus Acadia, un SUV crossover, fiind primul automobil unibody al companiei. In 2009, GMC a scos pe piata noile all-terrain, un SUV crossover mediu, pe paltforma Theta.

Marci auto

Categorii articole


libertatea cuvant stiri news

Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- GMC

Nici un videoclip pentru --- GMC

2 comentarii pentru articolul -- GMC
 • avatar
  tomescu adrian 2010-11-10 21:01:39

  am un proiect de prezentare, istorie GMC si i-mi trebuie poze ,evolutie caracteristici

 • avatar
  Doru Admin 2010-11-10 21:49:40

  Momentan asta este tot ce am despre GMC. In viitor voi dezvolta articolul.
  In acest weekend voi actualiza articolul.

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan