Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii GMC

Da 8 Vizualizari: 30437

gmc sierragmc logoIn anul 1901, Max Grabowski a fondat o companie numita "Rapid Motor Vehicle Company", care dezvolta unele dintre cele mai timpurii camioane construite vreodata.Camioanele erau echipate cu motoare cu un cilindru.
In anul 1909, compania a fost cumparata de catre General Motors pentru a forma bazele lui General Motors Truck Company, din care a derivat GM Trucks.
Un alt producator independent cumparat in acelasi an de catre GN a fost Reliance Motor Car Company.
Rapid&Reliance a fuzionat in 1911, iat in 1912 marca GMC Truck a fost prezentata pentru prima data sa Salonul Auto International de la New York. In jur de 22.000 de camioane au fost produse in acel an.
In 1916, un camion GMC a traversat tara din Seattle pana la New York in trei zile, iar in 1926, un camion cu capacitatea de doua tone a fost ciondus din New York pana in san Francisco in cinci zile si 30 de minute.
In Timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, GMC Truck a produs 600.000 de camioane pentru Armata S.U.A.
In 1925 GM a cumparat o parte din actiunile unei firme producatoare de autobuze din Chicago, Illinois, care era fondata de John D. Hertz. Dupa ce a cumparat si restul de actiuni in 1943, GM a redenumit-o GM Truck and Coach Division, si au produs autobuze in Canada si Statele Unite pana in anii 1980.
GM s-a confruntat cu o concurenta crescuta la sfarsitul anilor 70, iar in 1980 au incatat producerea de autobuze. In 1987, GMC a vandut modelele de autobuze catre Transportation Mnufacturing Corporation.
In 2002, GMC a tiparit o carte numita GMC:Primii 100 de ani, in care se explica intreaga istorie a companiei. In zilele noastre GMC produce SUV-uri, camionete pick-up, van-uri, camioane usoare si camioane de capacitate medie. In trecut GMC a mai produs autospeciale de pompieri, ambulante, camioane grele, vehicule militare, rulote motorizate si autobuze de tranzit.
In 2007 GMC a introdus Acadia, un SUV crossover, fiind primul automobil unibody al companiei. In 2009, GMC a scos pe piata noile all-terrain, un SUV crossover mediu, pe paltforma Theta.

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- GMC

Nici un videoclip pentru --- GMC

2 comentarii pentru articolul -- GMC
 • avatar
  tomescu adrian 2010-11-10 21:01:39

  am un proiect de prezentare, istorie GMC si i-mi trebuie poze ,evolutie caracteristici

 • avatar
  Doru Admin 2010-11-10 21:49:40

  Momentan asta este tot ce am despre GMC. In viitor voi dezvolta articolul.
  In acest weekend voi actualiza articolul.

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun

Motorul Diesel

Motorul Diesel este un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, in care combustibilul se detoneaza doar prin temperatura ridicata creata de comprimarea amestecului aer-carburant, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa cum ar fi bujia in cazul motorului pe benzina. Motorul opereaza utilizand ciclul Diesel. Numele motorului a fost dat dupa inginerul german Rudolf Diesel la sugestia sotiei sale Martha Diesel, care in 1895 il sfatuieşte cu: Nenn