Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii GMC

Da 8 Vizualizari: 27750

gmc sierra gmc logoIn anul 1901, Max Grabowski a fondat o companie numita "Rapid Motor Vehicle Company", care dezvolta unele dintre cele mai timpurii camioane construite vreodata.Camioanele erau echipate cu motoare cu un cilindru.
In anul 1909, compania a fost cumparata de catre General Motors pentru a forma bazele lui General Motors Truck Company, din care a derivat GM Trucks.
Un alt producator independent cumparat in acelasi an de catre GN a fost Reliance Motor Car Company.
Rapid&Reliance a fuzionat in 1911, iat in 1912 marca GMC Truck a fost prezentata pentru prima data sa Salonul Auto International de la New York. In jur de 22.000 de camioane au fost produse in acel an.
In 1916, un camion GMC a traversat tara din Seattle pana la New York in trei zile, iar in 1926, un camion cu capacitatea de doua tone a fost ciondus din New York pana in san Francisco in cinci zile si 30 de minute.
In Timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, GMC Truck a produs 600.000 de camioane pentru Armata S.U.A.
In 1925 GM a cumparat o parte din actiunile unei firme producatoare de autobuze din Chicago, Illinois, care era fondata de John D. Hertz. Dupa ce a cumparat si restul de actiuni in 1943, GM a redenumit-o GM Truck and Coach Division, si au produs autobuze in Canada si Statele Unite pana in anii 1980.
GM s-a confruntat cu o concurenta crescuta la sfarsitul anilor 70, iar in 1980 au incatat producerea de autobuze. In 1987, GMC a vandut modelele de autobuze catre Transportation Mnufacturing Corporation.
In 2002, GMC a tiparit o carte numita GMC:Primii 100 de ani, in care se explica intreaga istorie a companiei. In zilele noastre GMC produce SUV-uri, camionete pick-up, van-uri, camioane usoare si camioane de capacitate medie. In trecut GMC a mai produs autospeciale de pompieri, ambulante, camioane grele, vehicule militare, rulote motorizate si autobuze de tranzit.
In 2007 GMC a introdus Acadia, un SUV crossover, fiind primul automobil unibody al companiei. In 2009, GMC a scos pe piata noile all-terrain, un SUV crossover mediu, pe paltforma Theta.

Marci auto

Categorii articole


libertatea cuvant stiri news

Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- GMC

Nici un videoclip pentru --- GMC

2 comentarii pentru articolul -- GMC
 • avatar
  tomescu adrian 2010-11-10 21:01:39

  am un proiect de prezentare, istorie GMC si i-mi trebuie poze ,evolutie caracteristici

 • avatar
  Doru Admin 2010-11-10 21:49:40

  Momentan asta este tot ce am despre GMC. In viitor voi dezvolta articolul.
  In acest weekend voi actualiza articolul.

Istoria formulei 3000

Seriile GP2 sunt mai degraba o competitie "tanara" in cursele open-wheel, dar conceptul sau a fost implementat cu multi ani inainte ca, campionatul sa se prezinte in formatul curent. Stramosul Gp2 este faimosul Campionat Formula 3000, ce a fost creat de FIA ( Federatia internationala de automobile) in 1985 ca o confruntare finala pentru soferii ce vroiau sa intre in Formula 1. A fost calea perfecta de a face tranzitia din competitiile nationale de formule in cea mai importanta compet

Istoria automobilului

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului. istorie automobil. Prima constructie considerata vehicul, in sensul de constructie destinata transportului a fost targa purtata de oameni. Apoi, aceasta a evoluat, deoarece omul a ajun