Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

Istoria marcii AstonMartin

Da 8 Vizualizari: 26136

aston martin aston logo Aston Martin Lagonda Ltd. este o companie britanica constructoare de automobile de lux cu sediul in Newport Pagnell in Buckinghamshire. Pana in 2003, Aston Martin a construit aproximativ 20 200 automobile. Astazi, compania este parte a Premier Automotive Group bransa a Ford Motor Company.

Aston Martin a fost fondat in 1913 de catre Lionel Martin si Robert Bamford. In 1922, ei produceau masini pentru a participa la competitia Grand Prix din Franta, si pentru a stabili recorduri de viteza si anduranta. In 1936, compania, care se afla deja in proprietatea lui Sir Arthur Sutherland, si a decis sa iasa din gama masinilor de curse si sa construiasca si pentru sosele.

Primul autimobil cu numele de Aston Martin a fost construit de Lionel Martin in 1915. In 1919 a aparut al doilea model Aston Martin, insa productia lui a intrat in lucru abia in 1920.

In perioada dintre razboaiele mondiale, compania a trecut de la un proprietar la altul, reusind totodata sa construiasca o serie de automobile pentru a participa la cursele Grand Prix.

In 1947, David Brown Limited a cumparat compania, moment de rascruce si o era noua in istoria Aston Martin. Deja in 1948, in baza modelului Atom apare primul model DB. In proprietatea lui Brawn de asemenea venise si marca Lagonda, motorul careia a trecut la Aston Martin. In total au fost construite 15 masini marca Aston Martin - Logonda DB1.

In 1950 a avut loc lansarea DB-2 cu un motor de 2,6 litri si o putere de 105 CP.

In 1959, Aston Martin prezinta modelul DB-4 dotat cu un motor din aluminiu, cu sase cilndri si cu o putere de 240 CP. Cu un design destul de indraznet, acest model a devenit cel mai de succes din categoria "gand-turismo". Impresionantul model DBS cu patru locuri, putea atinge viteza de 240 km/h. Au urmat DB5 in 1963, DB6 in 1965, iar putin mai tirziu DBS si DBS Vantage capabile sa genereze o putere de 450 CP.

Gama modelelor Aston Martin, Vantage si Volante, este completata in 1988 cu un cupe nou Virage.

Sub egida Ford, apare noul DB7 care in scurt timp devine una dintre cele mai reusite marci ale companiei.

Pina astazi, masinile Aston Martin se construiesc in aceleasi ambare ca si acum o suta de ani, in Newport Pagnell. sursa:auto.moldova

Marci auto

Categorii articole


Inca nu sunt imagini pentru acest articol --- AstonMartin

Nici un videoclip pentru --- AstonMartin

Inca nu sunt comentarii pentru articolul -- AstonMartin
Fii primul care comenteaza acest articol!

Marci auto

Istoria masinilor electrice

Intre anii 1832 si 1839 ( un se stie anul exact), Robert Anderson al Scotiei a inventat primul mijloc de transport electric. Un autovehicul electric, la scara mica a fost proiectat de de Profesorul Stratingh al Groningen, Olanda si a fost construit de asistentul sau Christopher Becker in 1835. Autovehicule electrice practice au fost inventate de americanii Thomas Davenport si Scotsmen Robert Davidson in jurul anului 1842. Ambii inventatori au fost primii ce au folosit baterii nereincarcabile. Francezul Gaston Plan

Primele automobile fabricate in Romania

Istoria automobilului romanesc nu are, din pacate, prea multe file.Majoritatea romanilor considera Dacia ca fiind primul automobil fabricat in Romania. Unii stiu ca la sfarsitul anilor 1930 au fost asamblate in Bucuresti automobile Ford.Putini stiu insa ca in urma cu aproape 90 de ani, in 1908 lua fiinta la Arad fabrica de automobile MARTA. Din multitudinea de firme auto aparute in Europa Centrala, inaintea Primului Razboi Mondial, doar cateva au mai rezistat pana in zilele noastre:Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Pra