Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

S-a intamplat astazi in industria auto

18 Ianuarie 1919 s-a fondat Bentley Motors

bentley logo Bentley Motors Limited este un producator de automobile britanic, fondat pe 18 Ianuarie 1919 de catre Walter Owen Bentley. Bentley a fost faimoasa pentru seria  sa de motoare rotative, pentru avioane, din perioada Primului Razboi Mondial.
In anul 1931 compania avea mari probleme finaciare din cauza crizei economice mondiale. Aceasta a fost cumparata in secret de catre Rolls-Royce, folosindu-se de alt nume, nici macar Bentley necunoscand adevarata identitate a cumparatorului, pana cand tranzactia nu a fost finalizata. A fost infiintata o noua companie, numita Bentley Motors Ltd, detinuta in totalitate de Rolls-Royce.
In perioada anilor 1970-1980 productia Bentley a scazut foarte mult si compania a fost cumparata de Vickers.
In anul 1998 Rolls-Royce si Bentley au fost cumparate de Volkswagen Group pentru suma de 430 milioane de lire.
Dupa cumparare, Volkswagen a cheltuit 500 milioane lire pentru modernizarea fabricii si cresterea capacitatii de productie. Astfel, la inceputul anului 2010 pentru Bentley lucrau 3.500 de oameni fata de 1.500 cati lucrau in 1998, inainte de vanzarea catre Vw.

Vezi evenimentele din luna
Search