Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

S-a intamplat astazi in industria auto

28 Mai 1937 este fondata firma Volkswagen

Compania Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens Gmbh (Societatea pregătitoare a mașinii populare germane, cu raspundere limitată) a fost fondată la 28 mai 1937 de către Deutsche Arbeitsfront.
ferdinand porsche and volkswagen prototype
La data de 16 septembrie în același an numele societatii este modificat în Volkswagenwerk GmbH. în anul 1933 Hitler îl însărcinase pe Ferdinand Porsche să creeze un automobil și astfel în anul 1938 a apărut Kdf-Wagen, numit mai târziu VW Käfer (tradus "gândacul"; în româna uzuală: "VW Broscuță"; în engleză "VW Beetle"). Modelul era inspirat după modelul Tatra T97.
Cuvantul Volkswagen inseamna "vehicul popular" sau "al poporului", fiind preconizat de regimul nazist ca automobil pe care sa si-l poata cumpara oricare cetatean german. Compania VW are deviza "Aus Liebe zum Automobil" („Din dragoste pentru automobil”). Compania si in acelasi timp marca VW apartin azi concernului Volkswagen Group (Volkswagen AG), ca marime al patrulea grup de producatori de automobile din lume, dupa GM, Toyota si Ford.

Vezi evenimentele din luna
Search