Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

S-a intamplat astazi in industria auto

21 Noiembrie 1970 a fost lansat Ford Mustang the Boss 351

ford mustang the boss In aceasta zi, cel mai rar Ford Mustang, the Boss 351, si-a facut debutul la Salonul Auto de la Detroit, Michigan.
Ford a lansat modelul Mustang in 1964 si masina a fost un succes instant, aparand pe copertile revistelor Time si Newsweek. Masina, cunoscuta ca o "pony car" pentru dimensiunile sale mici, avea alura unei masini sport. Oricum, Mustang avea un pret mult mai rezonabil decat majoritatea masinilor sport, si a beneficiat de o mare popularitate astfel incat a devenit cea mai de succes realizare auto a anilor 1960.
Din 1970 Ford Mustang a luat proportii considerabile, si the Boss 351 e devenit o "muscle car" fata de precedenta "pony car". The Boss avea un puternic motor V8 si o putere de fabrica de 300CP. Mustang the Boss a fost, fara indoiala, cel mai rar Mustang construit vreodata, fabricandu-se decat un singur an, 1971, si anume 1806 unitati.

Vezi evenimentele din luna
Search